Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Για πολιτική λαθροχειρία κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σχετικά με το έργο κατασκευής της γέφυρας της Μαυροθάλασσας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή σημειώνει τις ενέργειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. στις 16-06-2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα και αναφέρεται στο ιστορικό του έργου ποιοι ασχολήθηκαν μ’ αυτό και ποιοι όχι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Προχθές Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος , λειτουργώντας εξ ονόματος του κ. Τζιτζικώστα, επιχείρησε άλλη μια πολιτική λαθροχειρία. Προσπάθησε να οικειοποιηθεί για λογαριασμό μιας ανύπαρκτης διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το έργο «Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα (γέφυρα Μαυροθάλασσας) » του οποίου την σύμβαση κατασκευής υπέγραψε με τον αναδειχθέντα ανάδοχο.

Ο αντιπεριφερειάρχης «ευχαρίστησε πρωτίστως τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα για την σθεναρή και αμέριστη υποστήριξή του για την τελική κατασκευή του έργου, αλλά και όλους τους προκατόχους του στην θέση αυτή από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εργάσθηκαν άοκνα για την ικανοποίηση αυτού του πάγιου αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας. Η υπογραφή της σύμβασης αυτής ,είπε, αποδεικνύει ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια»(!!!!).

Βέβαια πρόκειται για τις γνωστές επικοινωνιακές και κομματικές αλχημείες του κ. Σπυρόπουλου, που εν προκειμένω, λειτουργώντας ως επαρχιακός κομματάρχης της δεκαετίας του 50, δείχνει την πολιτική του δυσανεξία, όταν πρόκειται να αναφερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του. Δυσανεξία δείχνει ακόμη στην κοινωνία των πολιτών. Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην τεράστια συμβολή, για την εξέλιξη του έργου, των αείμνηστων αυτοδιοικητικών της περιοχής, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΗ, συνιστά τουλάχιστον απρέπεια.

Αναφερόμαστε σε έργο προϋπολογισμού 14.280.000 Ευρώ που εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. στις 16-06-2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα .Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί πριν το 2010 με ΑΕΠΟ (Περιβαλλοντική αδειοδότηση) από τη Νομαρχία Σερρών τον τότε Νομάρχη κ. Στέφανο Φωτιάδη και την αρμόδια αντινομάρχη υποδομών Ιορδάνα Σαββίδου.

Προφανέστατα πρόκειται για μια απολύτως θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έργο που επί δεκαετίες διεκδίκησαν οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες της δημοτικής ενότητας Τραγίλου Βισαλτίας αλλά και Φυλλίδας και διασφάλισε την υλοποίησή του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 13 Απριλίου 2019 ο Στέργιος Πιτσιόρλας, είχε ανακοινώσει την χρηματοδότηση του έργου. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και διαψεύδουν αυτή την προσπάθεια ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων, αλλοίωσης της αλήθειας και παραπλάνησης των πολιτών

Ως Ν.Ε.  έχουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια επί του θέματος.

  • Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές της Βισαλτίας από το 2011 και παλαιότερα του Δήμου Τραγίλου (2003-2010) ουδέποτε ,δυστυχώς, διεκδίκησαν θεσμικά την υλοποίηση του έργου. Ουδεμία απόφαση συλλογικού οργάνου έχει ληφθεί επί του θέματος
  • Η Π.Κ.Μ. από το 2010-2019 (ΨΩΜΙΑΔΗΣ-ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ) ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα.
  • Ο πρώτος που έθεσε ως προτεραιότητα την κατασκευή του έργου, διαβλέποντας τη μεγάλη σημασία του, ήταν ο οραματιστής Δήμαρχος Τραγίλου (1999-2002), αείμνηστος Γιώργος Παπαπαναγιώτου σε συνεργασία με την προοδευτική  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών της περιόδου 2006-2010.
  • Την σκυτάλη πήρε μετά το 2016 ο αείμνηστος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροθάλασσας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, που έκανε υπόθεση ζωής το έργο της Κατασκευής του έργου. Ο Γιώργος δεν φείσθηκεθυσιών, κόπων και προσωπικού χρόνου για να «αναστήσει» την υπόθεση του έργου, όταν λοιδορούνταν από πολλούς ως αιθεροβάμων και ουτοπιστής.  Στην προσπάθειά του αυτή βρήκε αρωγό και συμπαραστάτη την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ,  και ευήκοα ώτα   στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες συναντήσεις πραγματοποίησε με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης (και ιδίως με τον ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ) προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα του. Σε ελάχιστες συναντήσεις έλαβε μέρος και ο κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ μετά από παράκληση και παρότρυνση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΗ.  Η σφραγίδα του έργου της κατασκευής της γέφυρας Μαυροθάλασσας έχει 2 ονόματα. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ .

Αυτή την πραγματικότητα επιχειρούν να αλλοιώσουν ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από εκείνους που ήδη το 2020, υπέγραψαν την απένταξη του έργου, «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ», προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έργο που απεντάχθηκε με αποτέλεσμα να «πνιγεί» η Ευκαρπία μετά από λίγους μήνες. Ουδέποτε απολογήθηκαν γι’ αυτό .

Το μόνο κατόρθωμα της διοίκησης ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ-ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ  (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, ) είναι εδώ, να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου 37 ολόκληρους μήνες ή πάνω από 3 χρόνια μετά την ένταξη του στο ΠΔΕ. Παραφράζοντας τον στίχο του ποιητή θα λέγαμε ότι « Δεν φταίνε οι ίδιοι, τόσοι είναι».

Σέρρες  15/07/2022

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 323 επισκέπτες