Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Δέκα πυροσβέστες παραμένουν, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, στον τόπο εκδήλωσης μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο σε 1730 μέτρα υψόμετρο, βόρεια του χωριού Άγιο Πνεύμα στις παρυφές του Μενοίκιου Όρους.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διοικητής της Π.Υ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, είπε πως ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, αφού το ανάγλυφο του εδάφους ήταν τέτοιο ώστε να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις πύρινες εστίες τα πυροσβεστικά οχήματα παρά μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά κατέκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης και πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο ενώ στο σημείο κατέφθασε και ομάδα της ΕΜΑΚ. Την πρώτη ημέρα επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, την Κυριακή παρέμειναν 15 και μια ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο 10 πυροσβέστες.

Ο κ. Δημητράκης τόνισε πως υπήρξε άριστη συνεργασία και βοήθεια με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά που διέθεσε οχήματα και ό,τι χρειάσθηκε για την διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

  • Μεγάλη φωτιά κοντά στην Αλιστράτη Σερρών Ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί αυτή την ώρα για τον περιορισμό και κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ κοντά στην Αλιστράτη Σερρών προς Λευκ...