Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Την πίστη του ότι τα σχολεία θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο ενισχυμένα με ένα νέο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα και με εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς εξέφρασε από τις Σέρρες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Σερρών για το ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και το αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός απάντησε:

«Το ποσοστό αυτή τη στιγμή είναι 73 με 75% των εκπαιδευτικών που Πανελληνίως έχουν εμβολιαστεί. Η πρόθεση μας και για αυτό και προτρέπουμε τους εκπαιδευτικούς να φτάσουμε το ποσοστό στο 100% γιατί πρέπει 1η Σεπτεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία. Να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους. Δεν μπορούμε πια να επανέλθουμε στις καταστάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Θα ανοίξει το σχολείο και πρέπει να το θωρακίσουμε από κάθε πλευρά».

-Για το αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς:

«Ακούγονται πολλά σενάρια. Εμείς πρέπει να σας πω ότι στο Υπουργείο Παιδείας εξετάζουμε όλα τα σενάρια και είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε πούνε οι επιτροπές ειδημόνων. Δεν είναι αυτή η απόφαση μόνο του Υπουργείου Παιδείας. Θα αποφασίσει το Υπουργείο αφού πάρει υπόψη της τις εισηγήσεις των ειδικών. Αν αποφασιστεί, εμείς είμαστε έτοιμοι να το διεκπεραιώσουμε και 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι στη θέση μας. Τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, τα νηπιαγωγεία σε πλήρη λειτουργία και με τη δίχρονη εκπαίδευση, η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός που έχει φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο στο Υπουργείο Παιδείας. Έτοιμοι από κάθε πλευρά. Στο σύνολο 112 Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία και εφαρμογή τους για τη διάχυση των καινοτομιών σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, νέα προγράμματα σπουδών το Σεπτέμβριο, επιμόρφωση η οποία ήδη ξεκίνησε και τρέχει με 45.000 για τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εισάγονται στις 13 Σεπτεμβρίου σε όλη την επικράτεια αλλά και επιμορφώσεις επί των νέων προγραμμάτων που 180 χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν από τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα πέρα από την πολύ σωστή διαχείριση της κρίσης»

Διαβάστε επίσης: