Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Καθόλα έτοιμη εμφανίζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, η «πρεμιέρα» των οποίων θα γίνει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα διεκδικήσουν 1.438 Σερραίοι υποψήφιοι εκ των οποίων οι 1.036 είναι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και οι 402 των Επαγγελματικών Λυκείων. Κατά τη φετινή εξεταστική περίοδο, στην Π.Ε. Σερρών θα λειτουργήσουν 19 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και 2 για τα ΕΠΑΛ. «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο οι απαιτούμενες δοκιμές για την αποστολή των θεμάτων, έχουν οριστεί οι συντονιστές μαθημάτων, οι βαθμολογητές, η επιτροπή του βαθμολογικού με τον πρόεδρο το κ. Σαρηβασιλείου και είμαστε καθόλα έτοιμοι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Στέλιος Ρίζος.

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Ο Στέλιος Ρίζος, σε μήνυμά του εύχεται καλή επιτυχία στις υποψήφιες και υποψηφίους, όπως και δύναμη στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα Εξεταστικά Κέντρα και στα μέλη των Επιτροπών και των Ομάδων Βαθμολογητών του Βαθμολογικού Κέντρου Σερρών.

«Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους/ιες μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν το δικό τους αγώνα των Πανελλαδικών εξετάσεων δύναμη, υπομονή και επιμονή. Η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα και η αυτοπεποίθηση θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας.
Η προετοιμασία σας υπήρξε δυσκολότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς έγινε μέσα στις συνθήκες που δημιούργησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καθημερινότητα όλων μας.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνετε στη ζωή στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σας και αποτελούν απλά μία δοκιμασία για τους κόπους των τελευταίων χρόνων.
Γνωρίζουμε την κούραση και την αγωνία σας και ξέρουμε ότι έχετε ταυτίσει αυτή την προσπάθεια με την ίδια τη ζωή και το μέλλον σας. Να έχετε κατά νου ότι η Παιδεία είναι μια αδιάκοπη διαδικασία εμβάθυνσης στο «ταξίδι» της γνώσης και ταυτόχρονα ανάπτυξης και καλλιέργειας της προσωπικότητας. Η ζωή είναι μια διαρκής μάχη, ένας συνεχής αγώνας που απαιτεί θέληση και ακατάπαυστη προσπάθεια και οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν στην πορεία της είναι αμέτρητες.
Θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, να μην σταματήσετε να διεκδικείτε τα όνειρά σας και να επιμείνετε στους στόχους σας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.
Συμπαραστέκομαι επίσης τους γονείς των υποψηφίων που στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους και εύχομαι να οπλιστούν με δύναμη και υπομονή.
Καλή αρχή και καλή δύναμη και στους συναδέλφους επιτηρητές, όσους στελεχώνουν τα Εξεταστικά Κέντρα του νομού, στα μέλη των Επιτροπών και των Ομάδων Βαθμολογητών του Βαθμολογικού Κέντρου Σερρών».

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στο μήνυμά του προς τους υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος αναφέρει:

Αγαπητά μας παιδιά,

Ξεκινά μια από τις πολλές μάχες, που θα χρειαστεί να δώσετε στη ζωή σας. Μάχη σημαντική, όχι όμως και απόλυτα καθοριστική για το μέλλον και από την οποία όλοι μας έχουμε πείρα.

Οι φετινές εξετάσεις σας έχουν το χαρακτηριστικό ότι διεξάγονται ύστερα από μία πρωτοφανή και δύσκολη περίσταση, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού covid – 19. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας πτοήσει, αλλά, αντιθέτως, να χαλυβδώσει την θέλησή σας για επιτυχία.

Η συστηματική εργασία, που έχετε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, συνδυαζόμενη με ψυχραιμία και υπομονή, αποτελούν τα κατάλληλα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση στην δοκιμασία σας αυτή. Ακόμη, όμως, και αν την χρονιά αυτή δεν ευοδωθεί ο σκοπός σας, η εμπειρία, που θα αποκτήσετε θα σας φανεί χρήσιμη στην επόμενη. Άλλωστε, στην ζωή, το σημαντικότερο είναι να μάθουμε να στεκόμαστε όρθιοι, ό,τι κι αν συμβεί.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και στους γονείς σας υπομονή και καρτερικότητα για την περίοδο αυτή.

Στο πλευρό των μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις η Εκκλησία

Μαθήτριες και μαθητές της Τρίτης Λυκείου ετοιμάζονται να ριχτούν στη “μάχη” των πανελλαδικών εξετάσεων. Για τα Γενικά Λύκεια, οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινάνε με το μάθημα των Νέων Ελληνικών στις 14 Ιουνίου και μία ημέρα μετά, στις 15 Ιουνίου, ξεκινάνε οι πανελλαδικές για τα Επαγγελματικά Λύκεια, επίσης με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Από αυτή την προσπάθεια των παιδιών δεν θα μπορούσε να λείψει η εκκλησία, η οποία πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους. Ήδη, ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στις Σέρρες ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων και συγκεκριμένα στις 14, 16, 18 και 22 Ιουνίου θα τελούνται στον Ιερό Ναό, από τις 8:15 μέχρι τις 9:00 το πρωί, Ιερές Παρακλήσεις για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Εμείς να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία!

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 389 επισκέπτες