Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Έκθεση Γυναικείας Δημιουργίας σε επανεκκίνηση φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Βαίνει πλέον στην τέταρτη δεκαετία ο θεσμός που ξεκίνησε η ΕΓΕ Σερρών, και φέτος αφιέρωσε την πρώτη του ημέρα στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στη Μνήμη των παιδιών στα Τέμπη. Αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς εξαίρετων κυριών με αίσθημα προσφοράς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, κύριος φορέας πολιτισμού για τα Σέρρας, συντέλεσε ως συνδιοργανωτής για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Σερραίοι τον αγκάλιασαν με θέρμη την πρώτη ημέρα των εγκαινίων όπου υπήρξε το αδιαχώρητο για να θαυμάσουν πραγματικά τα έργα την ανεξάντλητης έμπνευσης των γυναικών.

Ο θεατρικός μονόλογος

Η παρουσία των δύο εξαίρετων Σερραίων ηθοποιών της Στέλλας Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Κοβανιδη με ένα τόσο ευαίσθητο κείμενο,"την Όλγα", απέδωσε τον εσωτερικό λυγμο όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της τοπικής.

Επίσης σημαντική παρουσία της εικαστικού, Αφροδίτης Αφροδίτη Καραμανλή από την Θεσσαλονίκη με αναφορά στο έργο της "Ιφιγένεια εν ταύροις" υπογραμμίζει την ανάγκη επικράτησης αντιπολεμικού πνεύματος.

Στις 23 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η Έκθεση με την απόδοση των αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 420 επισκέπτες