Σέρρες: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο από τη Βουλγαρία – Σώθηκαν οι επιβάτες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα...

Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Π.Ε. Σερρών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η...

«Άδειασε» την Χρ. Παλάζη ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης: Πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


Η Έκθεση Γυναικείας Δημιουργίας σε επανεκκίνηση φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Βαίνει πλέον στην τέταρτη δεκαετία ο θεσμός που ξεκίνησε η ΕΓΕ Σερρών, και φέτος αφιέρωσε την πρώτη του ημέρα στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στη Μνήμη των παιδιών στα Τέμπη. Αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς εξαίρετων κυριών με αίσθημα προσφοράς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, κύριος φορέας πολιτισμού για τα Σέρρας, συντέλεσε ως συνδιοργανωτής για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Σερραίοι τον αγκάλιασαν με θέρμη την πρώτη ημέρα των εγκαινίων όπου υπήρξε το αδιαχώρητο για να θαυμάσουν πραγματικά τα έργα την ανεξάντλητης έμπνευσης των γυναικών.

Ο θεατρικός μονόλογος

Η παρουσία των δύο εξαίρετων Σερραίων ηθοποιών της Στέλλας Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Κοβανιδη με ένα τόσο ευαίσθητο κείμενο,"την Όλγα", απέδωσε τον εσωτερικό λυγμο όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της τοπικής.

Επίσης σημαντική παρουσία της εικαστικού, Αφροδίτης Αφροδίτη Καραμανλή από την Θεσσαλονίκη με αναφορά στο έργο της "Ιφιγένεια εν ταύροις" υπογραμμίζει την ανάγκη επικράτησης αντιπολεμικού πνεύματος.

Στις 23 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η Έκθεση με την απόδοση των αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: