Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις διοργανώνει η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά στην αυλή του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις με επίκεντρο το Παγγαίο, την αναβίωση παραδοσιακών τεχνικών βαφής υφαντικών νημάτων αλλά και την ανάσυρση της συλλογικής μνήμης από την ζωή των κατοίκων την περίοδο της καπνοκαλλιέργειας, αρχίζουν την Τρίτη 3 Αυγούστου με Παγγαιορίτες κανταδόρους σε ένα ρεμπέτικο σεργιάνι, στις 9 το βράδυ, ακολουθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου, την ίδια ώρα ένα οδοιπορικό στο Παγγαίο με ομιλητές τους Γιώργο Βογιατζή, συγγραφέα, Απόστολο Κόντο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρώτης και Ιωάννη Ζαλίδη βοτανολόγο.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου θα δοθεί μουσικοθεατρική παράσταση με το έργο του Δημοσθένη Κοσλίδη «Να ζμώνισι μι ντη καπνόλιρα για να χοτάεις ψουμί».

Την Κυριακή 8 του μηνός θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του συλλόγου και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για το Λαογραφικό Μουσείο Χαγιάτι Λαδιά.

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Δημοσθένη Κοσλίδη «Sokrates, ο χαρακτήρας μου …το πεπρωμένο μου».

Θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις, με έκθεση ζωγραφικής 3 με 9 Αυγούστου, πεζοπορία στο Παγγαίο τη Δευτέρα 9 του μηνός και βαφή νημάτων με τον παραδοσιακό τρόπο, και την Πέμπτη 12 Αυγούστου θα δοθεί ομιλία με θέμα « Σύγχρονες τέχνες – νήματα, ίνες, ύφανση, πλέξιμο» από την κυρία Σταυρούλα Γουδάκη, ιστορικό τέχνης και σύμβουλο πολιτιστικής επικοινωνίας.

Τέλος, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου η περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Κιούπκιοϊ [η Πρώτη] μετά το 1821».

Διαβάστε επίσης:

  • Φιλανθρωπική δράση από το EMPIRE Η διεύθυνση & το προσωπικό του Empire θα διοργανώσει φιλανθρωπική δράση της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Η δράση ...