Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Το 40ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2022» θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Νιγρίτα Σερρών.

Σκοπός του Φεστιβάλ αποτελεί η προβολή λαογραφικών στοιχείων, ηθών και εθίμων της περιοχής και η προσπάθεια διάσωσής τους. Φέτος θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του, την αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας, την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, «Δελησταύρου και Υιός», με πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Μητρούση και την Όλγα Πολίτου, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό, εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά και παράσταση μοντέρνου χορού, αφήγηση παραμυθιών, τουρνουά 3on3 σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΒΙΣΑΛΤΗΣ, την υποδοχή της αιμοδοτικής φλόγας της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, βραδιά νεολαίας με καλεσμένους καταξιωμένους Djs και θα ολοκληρωθεί με δύο μεγάλες συναυλίες με τον STAN Αντιπαριώτη και τον Στέλιο Ρόκκο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Βισαλτίας, το Δ.Η.Κ.Κ.Π.Π.Π. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 514 επισκέπτες