Περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της πόλης στις Σέρρες

Περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού, αυτή τη φορά μέσα σε αυλή...

Στις Σέρρες τα κλασικά αυτοκίνητα του “Mycenaean - Minoan Rally”

Μία φάση του γνωστού “Mycenaean–Minoan Rally”...

Πρόταση του Δήμου Σερρών για νέο προπονητικό κολυμβητήριο στις Σέρρες

Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, προϋπολογισμού 1.977.800 ευρώ.

Παρουσία του διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε. (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, της υποδιοικήτριας Ειρήνης Χατζοπούλου και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Νίκου Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών με στόχο τον συντονισμό όλων των προσπαθειών για να προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός του πληθυσμού στο Νομό.

«Εμείς ως Υγειονομική περιφέρεια θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο εμβολιασμός να φτάσει σε κάθε χωριό του Νομού Σερρών. Αυτή είναι η δική μας συμβολή» είπε ο διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε. Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης που απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Σερρών για την εικόνα των εμβολιασμών στις Σέρρες είπε: «Πιστεύω ότι ο Νομός Σερρών είναι σε ένα καλό επίπεδο. Είναι κάποιες συγκεκριμένες περιοχές που πρέπει να τις ενισχύσουμε. Προλαβαίνουμε αν κάνουμε όλοι συντονισμένες ενέργειες».

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, τονίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση έπαιξε, παίζει και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο και σε αυτήν την προσπάθεια ενώ παρουσίασε τις κοινές δράσεις που αφορούν το κομμάτι της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή και των υγειονομικών στελεχών αλλά και το πρόγραμμα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που θα βρίσκονται σε κάθε χωριό για να διευκολύνουν όσους, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Σερρών. «Το πρώτο και κυριότερο είναι να πείσουμε και να ενημερώσουμε» υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

«Η πραγματικότητα που ζούμε κάθε μέρα ήταν αυτό που μου έκανε να προτείνω τη σημερινή συνάντηση» είπε ο  Δήμαρχος Ηράκλειας, γιατρός στο επάγγελμα, Γιώργος Κουτσάκης, υπογράμμισε ότι περιστατικά της μετάλλαξης Δ έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή του και εμφανίστηκε απογοητευμένος από τα ποσοστά εμβολιασμού. «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, δεν γίνεται αλλιώς» είπε ο κ. Κουτσάκης.

Καλή και ενημερωτική χαρακτήρισε τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης που εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ποσοστό εμβολιασμού στο Δήμο του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, που είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Βισαλτίας Αργύρης Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαος Φαρμάκης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 379 επισκέπτες