Στον … αέρα βρίσκεται η λειτουργία των παθολογικών κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, καθώς παραιτήθηκαν οι πέντε από τους έξι παθολόγους ιατρούς.

Την ώρα που το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει φτάσει στα όριά του όσον αφορά στη δυνατότητα νοσηλείας ασθενών με covid-19, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η συγκεκριμένη παραίτηση κάνει ακόμη πιο ασφυκτική την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Με τρεις γιατρούς στη μια παθολογική κλινική και δύο στην άλλη δεν μπορεί να βγει πρόγραμμα με φυσιολογική εργασία και ασφάλεια για τους ασθενείς» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσκαιρη λύση και μερική αποσυμφόρηση στην όλη κατάσταση αναμένεται να δώσει η μετακίνηση πέντε γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Σερρών, για διάστημα δύο μηνών, που θα στελεχώσουν το νοσοκομείο με πλήρες ωράριο και εφημερίες.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: