Την ανάγκη να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να γίνουν πιο γρήγορα περισσότεροι εμβολιασμοί επισήμανε στην ΕΡΤ Σερρών ο Νομίατρος, Αναστάσιος Αναστασιάδης, προκειμένου να υπάρξει ένα γρήγορο αποτέλεσμα.

«Προφανώς δεν υπάρχουν πάρα πολλά εμβόλια και προφανώς γι’ αυτό δεν ανοίγουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά για να έχουμε ένα πιο γρήγορο αποτέλεσμα πρέπει να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά ο Νομίατρος.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η εικόνα που αποτυπώνεται για την πορεία της πανδημίας τον τελευταίο καιρό στην Π.Ε. Σερρών είναι καλή σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στο νοσοκομείο Σερρών και τη νοσηλεία στη ΜΕΘ, όπου ο αριθμός νοσηλευόμενων είναι αισθητά μικρότερος.

Ο Νομίατρος προέτρεψε όλους να εξακολουθούν να τηρούν χωρίς αποκλίσεις τα μέτρα προκειμένου να υπάρξει επιστροφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονική ζωή. Σχετικά με τους εμβολιασμούς, είπε πως ολοκληρώθηκαν αυτοί των υγειονομικών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και Κ. Υγείας, με τον αριθμό εμβολιασμένων να αγγίζει περίπου τους 700, και από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων άνω των 85 ετών.

Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι μόνο δύο στην Π.Ε Σερρών (Σέρρες και Σιντική), με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι από τους Δήμους Βισαλτίας, Αμφίπολης, και Νέας Ζίχνης να χρειάζεται να καλύψουν μεγάλες χιλιομετρικά αποστάσεις για να πάνε να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 12 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 12 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε.Σερρών: Κανένα νέο κρούσμα covid-19 Τη Δευτέρα στην Π.Ε. Σερρών δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, μετά από τέσσερις μέρες που είχαμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ....

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 275 επισκέπτες