Μια ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό των Σερρών, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, νοσηλεύεται με κορωνοϊό από την Παρασκευή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για ένα από τα 28 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από τον ΕΟΔΥ.

Η 72χρονη ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και αρχικά σε εργαστηριακό έλεγχο που της έγινε είχε βγει αρνητική στον ιό.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται προληπτικά και ο σύζυγός της, αν και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε είναι αρνητικό.

Η 72χρονη όταν εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: Voria.gr

Συνολικά στη χώρα δηλώθηκαν 28 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Δεκατρία κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.486 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 54,8% είναι άνδρες. Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, 799 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.922 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50% άνδρες).

Διαβάστε επίσης: