Σε μια κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Απόστολος Σφετκόπουλος αναφέρθηκε στην αδιάλειπτη πορεία της παράταξης αφού όπως είπε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι η μόνη ανεξάρτητη, ακομμάτιστη δημοτική παράταξη που τα τελευταία 18 χρόνια έχει μιά συνεχή παρουσία στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας.

Στο σημαντικό έργο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ως δημοτικής αρχής από το 2011 έως σήμερα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης λέγοντας τα εξής: “ H Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που πρωταγωνιστεί, αξίζει τη νίκη, διότι έχει επιτελέσει σημαντικό έργο πάνω από 50 εκατ. Ευρώ, εξασφάλισε μέχρι στιγμής άλλα 22 εκατ. Ευρώ για έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν στην επόμενη δημαρχιακή θητεία, διαθέτει έμπειρα και ικανά στελέχη και έναν υποψήφιο Δήμαρχο αθόρυβο, συνετό,ουσιαστικό, αποτελεσματικό,εργατικό, τον Θεόδωρο Αραμπατζή.”

Από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης αναδείχτηκε  το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο και η νέα Εξελικτική Επιτροπή πο έχουν ως εξής:
Πρόεδρος του νέου συντονιστικού Συμβουλίου εξελέγη ο Απόστολος Σφετκόπουλος και μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου οι Θεμιστοκλέους Σοφοκλής, Καρακολίδης Παναγιώτης, Λαζαρίδης Μάκης, Μιγδαλιά Ντίνα, Ξυλογιάννης Γιώργος, Παπαβασιλείου Βασίλης,Σταυρόπουλος Χρήστος, Τσαλίκογλου Δημήτρης, Τσούκαλος Στέλιος και Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε πολιτική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Θεόδωρου Αραμπατζή  και παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.
Ο κ. Αραμπατζής  στην πρώτη του ανοικτή ομιλία μίλησε για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ”.
Νοιώθω περήφανος, είπε, που θα ηγηθώ της νέας μας προσπάθειας, για να κερδίσουμε τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ στόχος της Πρωτοβουλίας αλλά και του ιδίου, είναι η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας στα κοινά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στα τοπικά δρώμενα.
Μια προσπάθεια μακρυά από κόμματα και χρώματα, όπως είπε, τονίζοντας τον ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ανοικτή σε όλους - όσους υποστηρίζουν τις θέσεις της και θεωρούν πως εκφράζονται μέσα από τον αυτοδιοικητικό της λόγο της παράταξης.
Αφού ανέφερε λεπτομερειακά το έργο της Δημοτικής αρχής έθεσε τους στόχους της νέας περιόδου, στην κοινωνική πολιτική, την καθαριότητα και τα μεγάλα έργα, καυτηριάζοντας την συνεχή άρνηση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνολική αποπληρωμή όλων μα όλων των συσσωρευμένων χρεών του Δήμου στην αγορά, στην δημιουργία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στη βελτίωση του τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην τεράστια αύξηση στον τουρισμό, στην ανοδική πορεία του Αυτοκινητοδρομίου, στην εξόφληση των χρεών της ΚΕΔΗΣ, την ανάπτυξη προγραμμάτων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για ΚΔΑΠ, και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αλλά και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην άρτια λειτουργία του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, στις αστικές και βιοκλιματικές αναπλάσεις, στην δημιουργία της ειδικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και στο τεράστιο έργο της ΔΕΥΑΣ, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως η σημερινή συγκέντρωσή αποδεικνύει το δίχως άλλο ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι και πάλι ...πρωταγωνιστής!
Τελειώνοντας ο κ. Θόδωρος Αραμπατζής, ανακοίνωσε πενήντα δύο ονόματα που θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι με την «Δημοτική Πρωτοβουλία», δηλώνοντας πανέτοιμος για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Aκολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

1)         Αλεπάκης Δημήτριος
2)         Αποστολίδου Αλεξάνδρα
3)         Αρβανιτίδης Βασίλης
4)         Αρβανιτίδου Ζαχαρούλα
5)         Αρόγλου Αναστάσιος
6)         Βαϊτση Ελευθερία
7)         Γαλάνης Στέργιος
8)         Γκότσης Ηλίας
9)         Γκούμλα Βάσω
10)       Γλούφτσιου Ελισάβετ
11)       Γρηγοριάδης Παναγιώτης
12)       Γρηγοριάδης Χρήστος
13)       Δανιηλήδης Παναγιώτης
14)       Δασκάλου Γεώργιος
15)       Δούκας Γεώργιος
16)       Δουλγέρη Ευαγγελία
17)       Ελευθεριάδου Λίτσα
18)       Ζίμπρας Ιερεμίας
19)       Θαλάσση Τασούλα
20)       Θεμιστοκλέους Ευαγγελία
21)       Θεοδοσιάδης Νικόλαος
22)       Καλημεράκη Γεωργία
23)       Καραγιάννης Χρήστος
24)       Καρακουλίδης Παναγιώτης
25)       Καρανικόλας Χρήστος
26)       Καραστογιάννης Πέτρος
27)       Καρδάσης Νίκος
28)       Λαζαρίδης Αβραάμ
29)       Μερετούδης Δημήτριος
30)       Μήτρου Βίκυ
31)       Μπερμπερίδου Δέσποινα
32)       Μπουρβάνη Βάσω
33)       Μπραϊκίδης Δημήτριος
34)       Μυγδαλιά Ντίνα
35)       Παναγκασίδης Παύλος
36)       Παπαβασιλείου Βασίλειος
37)       Παπαβασιλείου Στυλιανή
38)       Παπαευστρατίου Θεοφάνης
39)       Ρουμελιώτης Νίκος
40)       Σαρατσίδου Έφη
41)       Σπαθόπουλος Βασίλης
42)       Σταυρόπουλος Αλέξανδρος
43)       Τουρατζίδης Θωμάς
44)       Τρέντος Ηλίας
45)       Τσαλίκογλου Δημήτριος
46)       Τσολιαρίδου Ασπασία
47)       Τσούκαλου Ευαγγελία
48)       Τσούλκας Βαλάντης
49)       Φωτιάδης  Βαλάντης
50)       Χαρίτος Χρήστος
51)       Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης
52)       Χράπας Παντελής

Διαβάστε επίσης: