Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Με καλυμμένο το πρόσωπο και χειροπέδες βγήκε από το δικαστικό μέγαρο και το ανακριτικό γραφείο,  ο κατηγορούμενος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών έχοντας κριθεί προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως. Ο 59χρονος προφυλακίστηκε στις φυλακές Νιγρίτας, όπως και ο συνεργός του ιδιοκτήτης φροντιστηρίου. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού  ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο,  αποδίδοντας τις  καταγγελίες από τους σπουδαστές του ΤΕΙ  σε λόγους εκδίκησης επειδή ήταν αυστηρός.

«Αρνούμαι κάθε κατηγορία, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά που μου προσάπτουν. Είμαι αυστηρός  και ό,τι κάνουν το κάνουν για να με εκδικηθούν. Δεν έχω καμία σχέση με το φροντιστήριο» είπε – σύμφωνα με πληροφορίες – στη απολογία του ο καθηγητής.

Προφυλακιστέος ο φροντιστής - με περιοριστικούς όρους η σύζυγος



Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που φέρεται να είχε συνεργασία ο καθηγητής,  ενώ η σύζυγός του  συνιδιοκτήτρια κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους  30.000 ευρώ.

« Οι πελάτες μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες ότι υπάρχει δηλαδή μια σχέση μεταξύ αυτών   και του καθηγητή . Αυτό που θα κάνουμε είναι προσφυγή για τον φροντιστή» είπε ο δικηγόρος των φροντιστών Κώστας Παρηγόρης.

Στην ανάκριση η σύζυγος φέρεται να κρατά αποστάσεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες – φέρεται να ισχυρίστηκε πως το φροντιστήριο άνοιγε μόνο στην εξεταστική περίοδο  και μόνο για να κάνει  τα μαθήματα του καθηγητή.

Οι φροντιστές που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε δωροληψία ισχυρίσθηκαν πως τα χρήματα που βρέθηκαν είναι απολύτως δικαιολογημένα από την εργασία τους .

Αιωρούμενες φήμες χρόνων

Οι φήμες για τη φερόμενη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ αιωρούνταν πολλά χρόνια, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία,  χωρίς ωστόσο να έχει στοιχειοθετηθεί κατηγορία για τον καθηγητή που κατηγορείται ότι αποσπούσε ανταλλάγματα από τους σπουδαστές για να περάσουν τα μαθήματά του. Τα ανταλλάγματα αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, στο φροντιστήριο των κατηγορούμενων φροντιστών.

Ανώνυμη καταγγελία και άμεση επέμβαση της Εισαγγελέως

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και άρχισε να διερευνάται όταν έφτασε  στην Εισαγγελία Σερρών ταχυδρομικά ανώνυμη καταγγελία τον Απρίλιο,  για τη φερόμενη δράση του καθηγητή και αμέσως δόθηκε παραγγελία  από την Εισαγγελέα για προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη  Δευτέρα συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ENA Channel:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 353 επισκέπτες