Το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάντως πριν ακόμη εκπνεύσει η δημαρχιακή θητεία Αγγελίδη, κάποιοι διαφορετικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της πόλης. Είναι κάδοι, που δέχονται παπούτσια, ρούχα, κουβέρτες και κάθε είδος ιματισμού.

Έλειπε από την  πόλη μας, αυτή, η διαφορετική χρήση προϊόντων ένδυσης και υπόδησης και συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν και αξιοποίησαν αυτήν την ανάγκη των δημοτών.
Μέχρι τώρα, κυρίως, η Εκκλησία διαχειριζόταν αυτό το κομμάτι και είχε την εποπτεία της αξιοποίησης των αγαθών της δωρεάς. Στο παρελθόν, βέβαια, γίναμε μάρτυρες άσχημων εικόνων, που μερίδες κοινωνικών ομάδων μέσα σε σακούλες κουβαλούσαν ρουχισμό και ξεδιαλέγοντας τα πετούσαν σε παρακείμενους κάδους σκουπιδιών ό,τι με τη δεύτερη ματιά δεν τους άρεσε.
Η δράση αυτή της Εκκλησίας σκοπό έχει να βοηθήσει οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς ρουχισμού. Βασίζεται δε σε δωρεές ανθρώπων που κάποια ρούχα σε καλή κατάσταση τα προωθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν γνωρίζω πώς γίνεται η διαχείριση αυτών των δωρεών, όμως, πιστεύω πως η αρχή ότι «είναι αγαθά και προϊόντα για τους μη έχοντες και τους φτωχούς», δεν παραβιάζεται. Η δωρεά του κάθε συμπολίτη μας πρέπει να καλύπτει ανάγκες ανθρώπων, που δεν έχουν κι όχι ανθρώπων που έχουν και θέλουν και κάτι άλλο ακόμη.
Προσοχή, λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι …

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Οι γιορτές πέρασαν, τα κιλά έμειναν ! Κρεατικά, κρεατολιχουδιές, παϊδάκια, κοκορέτσια, γλυκά, πολλά γλυκά και επιπλέον πολλά ποτά καταναλώθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αλλ...
  • Η VOLTERRA χορηγός στον «ΕΠΙΛΟΓΟ» Υπερήφανο χορηγό του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Επίλογος» αποτέλεσε η Volterra (παραγωγός και πάροχος ενέργειας). Ο «Επίλογος» που στα 28 χρό...
  • Ο άνευ λόγου καβγάς . . . Καβγάς μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του τέως Δημάρχου Σερραίων και του νυν Δημάρχου Σερραίων με κατηγορίες εκατέρωθεν. Ο νυν Δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 251 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200