serreslife

Ραντεβού στην Πρώτη Σερρών του δήμου Αμφίπολης δίνουν από 15 έως 19 Απριλίου μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια , που θα συμμετάσχουν στην 12η (ΙΒ’) Μαθητιάδα.

Ενόψει της έναρξης του κορυφαίου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος ο δήμαρχος Αμφίπολης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Μαθητιάδας Κώστας Μελίτος, ο πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας της Μαθητιάδας Άρης Σέμκος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Κατά την τοποθέτησή του ο Κώστας Μελίτος τόνισε τη μεγάλη χαρά για τον δήμο Αμφίπολης να διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά αυτό το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Τόνισε πως η ευγενής άμιλλα και τα αθλητικά ιδεώδη θα κυριαρχήσουν από τις 15-19 Απριλίου στην Πρώτη και συγκεκριμένα στους αγωνιστικούς στίβους, εκεί όπου οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα πάρουν μέρος σε 35 Ολυμπιακά και σε 14 Παραολυμπιακά αθλήματα, με το σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

«Ο δήμος Αμφίπολης στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη μαθητιάδα. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα γίνουν οι καλύτερες πρεσβευτές μας σ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο» επισήμανε ο κ. Μελίτος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη για την αρωγή της Π.Κ.Μ. στη διοργάνωση, με μια σημαντική οικονομική ενίσχυση.

Περίπου 500 μαθητές θα λάβουν μέρος στην φετινή Μαθητιάδα όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας Άρης Σέμκος επισημαίνοντας πως όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο γεγονός, που φέτος διοργανώνεται με το σύνθημα «αγωνιζόμαστε μαζί».

Παράλληλα ο κ. Σέμκος ευχαρίστησε και τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών για την ενεργοποίησή του και τη συμμετοχή Σερραίων μαθητών στην Μαθητιάδα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε τη χαρά του που ξεκινάει η 12η Μαθητιάδα τονίζοντας πως είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός για την Π.Κ.Μ. και ειδικά για τις Σέρρες και την Πρώτη. «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση τέτοιων αξιόλογων θεσμών. Στηρίζουμε τη Μαθητιάδα και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε και τα επόμενα χρόνια και ευχαριστούμε όλους τους φορείς που ενισχύουν την εν λόγω προσπάθεια .Βεβαίως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές που αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης» επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή που αγκαλιάζεται όλα αυτά τα χρόνια από όλα τον κόσμο και κυρίως από τους μαθητές, που συμμετέχουν μαζικά. Η Π.Κ.Μ. συνδράμει με κάθε τρόπο στην διοργάνωση, βρισκόμενη σε αγαστή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως και φέτος η Μαθητιάδα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης».

Εν τω μεταξύ ο Άρης Σέμκος αναφέρθηκε και στη λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μαθητιάδας , με τη φλόγα να διασχίζει 40 πόλεις και να γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο , για να καταλήξει τελικά στην Πρώτη όπου θα ανάψει ο βωμός της Μαθητιάδας.

Να τονιστεί πως η 12η Μαθητιάδα ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 15 Απριλίου με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης στις 20.00, και θα συνεχιστεί έως την Τρίτη 19 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 129 επισκέπτες