serreslife

Οι εθελοντικές δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, συμπληρώνουν φέτος τα 11 χρόνια τους και το γιορτάζουν με το μεγαλύτερο και σοβαρότερο ίσως εγχείρημα απ’ όλες τις προηγούμενες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Είκοσι πέντε εθελοντές από 7 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, ο Οικοπεριηγητής και με συμπαραστάτη στην όλη προσπάθεια τον Δήμο Σιντικής είναι οι πρωταγωνιστές που από την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 και για 12 ημέρες θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν τα 70χιλ. της ακτογραμμής της λίμνης Κερκίνης.

Μία δράση, που σε εθελοντική βάση γίνετε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα και με αποκλειστικό στόχο την ανακούφιση της λίμνης απ’ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων.

Τα αστικά απορρίμματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων ετών για την περιοχή μας, που επιδεινώνεται όλο και περισσότερο από την ανεξέλεγκτη παρουσία ερασιτεχνών παραλίμνιων αλιέων.

Ευχή όλων είναι η ολοκλήρωση της δράσης στο σύνολο της έκτασης, έτσι ώστε να αποκτήσει πάλι η λίμνη την ομορφιά για την οποία είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, κάθε απόγευμα για την διάρκεια των 12 ημερών, ο Οικοπεριηγητής έχει προγραμματίσει σειρά από περιηγητικές δράσεις σαν ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους φετινούς εθελοντές.

Έτσι, θα γνωρίσουν και θα περιηγηθούν σε όλα τα σημαντικά Αρχαιολογικά, Μουσειακά και Ιστορικά μέρη του νομού μας.

Διαβάστε επίσης: