serreslife

Η ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, για τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές της, αποτελεί πρώτιστη επιλογή του insuranceforum.gr από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι Ημερίδες που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις, κυρίως της περιφέρειας, που προσφέρουν, όχι μόνο ενημέρωση από υπεύθυνα στελέχη της αγοράς, αλλά και μοναδική ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβητών.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 *Philippos Xenia Hotel* 17.00 – 21.00.

“Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II.
Εταιρείες και Διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα.”

Ο ρόλος των κατά τόπους συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι καταλυτικός, αφού η από κοινού συνδιοργάνωση των Ημερίδων με το insuranceforum.gr αποδεικνύει ότι σε κάθε τοπική κοινωνία υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την προάσπιση των συμφερόντων των μελών τους και εντέλει την επαγγελματική τους υπόσταση και την ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό η συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών της 13ης Ημερίδας στις Σέρρες στις 30 Μαίου 2016 αποτελεί ένα ακόμα βήμα, μετά τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 στην Θεσσαλονίκη και τον Μάρτιο στην Λάρισα με τεράστια επιτυχία. Οι Ημερίδες έχουν πλέον μια νέα οργανωτική δομή, με ομιλίες αλλά κυρίως με “τραπέζια συζήτησης”, με συμμετοχή των παρισταμένων, με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, με έκδοση ουσιαστικών συμπερασμάτων. Η πόλη των Σερρών είχε φιλοξένησε και την 7η Ημερίδα τον Φεβρουάριο του 2015 την οποία είχε αγκαλιάσει όλη η τοπική ασφαλιστική αγορά.
Σήμερα, οι εξελίξεις και τα προβλήματα έχουν διαφοροποιηθεί. Η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των εταιρειών στον κλάδο αυτοκινήτου έχει φθάσει σε οριακά σημεία, ενώ το φαινόμενο των “μαύρων κωδικών” έχει διογκωθεί επικίνδυνα και αποτελεί πρόκληση που ανησυχεί τους πάντες. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, κυρίως οι ανεξάρτητοι, λειτουργούν πλέον σε ένα ακόμα πιο νεφελώδες περιβάλλον, βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και αναζητούν εξηγήσεις και λύσεις.
Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν και θα συζητηθούν με την συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητικών μονάδων στη νέα ημερίδα του insuranceforum.gr στις Σέρρες, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην τοπική ασφαλιστική αγορά .
Την ημερίδα όπως πάντα θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της  Insurance Innovation.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας
INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
GLASSDRIVE
INSURANCE PRO

Χορηγoί  Ημερίδας
AIG
INFOTRUST SA ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ERGO

Η Ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τα παρακάτω μέσα

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr–dikaiologitika.gr- Serreslife.gr - Euro2day.gr, - sofokleousin.gr - underwriter.gr

Eφημερίδα Σημερινή Των Σερρών ,  Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα χορηγικά πακέτα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αριστείδη Βασιλειάδη, τηλ. 2312 201 003 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

serreslife

Διαβάστε επίσης: