serreslife

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών τo Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 το αφιέρωμα στο Σερραίο συγγραφέα και καθηγητή Κυριάκο Παπακυριάκου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμανουήλ Παπάς».

Στον κόσμο που κατέκλυσε το αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Αθανάσιος Μπαζδάνης, ενώ το εξαιρετικά συγκινητικό ντοκιμαντέρ – συνέντευξη που προβλήθηκε προλόγισε η σκηνοθέτης του, Σοφία Σωτηρίου. Στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη της επιγραφής ονομασίας του αναγνωστηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης που στο εξής θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Κυριάκου Παπακυριάκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης πατήρΙορδάνης Θεμελίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, ο πρώην Νομάρχης Σερρών κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο Πρόεδρος του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ κ. Δημήτρης Δημούδης, η Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Κατερίνα Περιστέρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δ.Κ.Β.Σ. κ. Πασχάλης Λογαρνές, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών κ. Σύλια Ζέτα, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής « Ο Εμμανουήλ Παπάς» κ. Κώστας Στρίκας.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της οικογένειας και των συγγενών του Κυριάκου Παπακυριάκου.


Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης: