serreslife

Απλήρωτες οι εφημερίες του 2015, προσανατολίζονται σε επίσχεση εργασίας.

Σε αναμονή για την καταβολή των εφημεριών τους βρίσκονται οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, οι οποίοι σκέφτονται να καταφύγουν -ως ύστατο μέσο πίεσης- σε επίσχεση εργασίας αν μέχρι τα τέλη του μήνα δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν φτάσει στο «αμήν», καθώς η τελευταία φορά που τους καταβλήθηκαν τα ποσά που αντιστοιχούν στις εφημερίες τους ήταν ο Δεκέμβριος του 2014.

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ευσταθιάδης, από τον οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του ώστε να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η διάθεση των κονδυλίων.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς στο εξαντλητικό ωράριο (το πλαφόν στις εφημερίες είναι τέσσερις ανά μήνα, ωστόσο σπάνια κάνουν λιγότερες από εφτά με οκτώ) και το φόρτο της δουλειάς (το 95% των περιστατικών στα επείγοντα διεκπεραιώνεται από τους ίδιους, πέρα από την εργασία τους στις κλινικές) έρχεται να προστεθεί και η καθυστέρηση στην πληρωμή των εφημεριών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφάσισαν να δώσουν πίστωση χρόνου σε υπουργείο και διοίκηση μέχρι τα τέλη του μήνα, στις 27 πιο συγκεκριμένα, ημερομηνία κατά την οποία πιστώνονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας, καθώς στις 14 Μαΐου –ημέρα πίστωσης των εφημεριών- δεν υπήρξε καμία κίνηση στους λογαριασμούς τους.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί αντιλαμβανόμενοι την αποστολή και το λειτούργημά τους έχουν ενημερώσει την διοίκηση πως δεν προτίθενται να προβούν σε κινητοποιήσεις, αρκεί να υπάρξει μία κίνηση καλής θέλησης για την αποπληρωμή του πρώτου τριμήνου του 2015 και μία δέσμευση για τη δρομολόγηση των επόμενων.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα είχαν πραγματοποιήσει συνέλευση και μετά από ενημέρωση του Τμήματος Μισθοδοσίας, αλλά και επικοινωνία που είχαν με συλλόγους ειδικευόμενων άλλων Νοσοκομείων, είχε γίνει γνωστό πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής για τις 27, με την προϋπόθεση να αποδεσμευθεί στις 23/5 το σχετικό κονδύλι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Βούλα Αγκαθά

Διαβάστε επίσης: