serreslife

Την εξαίρεση των τοπικών επιχειρήσεων από την επιβολή φόρου 20% στην τοπική και περιφερειακή τηλεοπτική διαφήμιση ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών.

Ζητώντας τη στήριξη των μικρών, τοπικών επιχειρήσεων, υπογράφουν την επιστολή ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης και η Γ. Γραμματέας Κυριακή Μηλίγκα, αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να αναφερθούμε στην επιβολή φόρου στην Τοπική – Περιφερειακή Τηλεοπτική διαφήμιση που πλήττει τις Τοπικές Επιχειρήσεις , μια και σε αυτές μετακινείται η επιβάρυνση, οι οποίες προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους Τοπικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και είναι ένα ακόμη κόστος για αυτές που προστίθεται στα υπόλοιπα προβλήματα όπως η γειτνίαση με άλλα κράτη χαμηλού κόστους εργασίας και με μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα προβολής στα Πανελλαδικά ΜΜΕ θα κυριαρχήσουν πλήρως. Αυτό θα επιφέρει κλείσιμο κι άλλων μικρών τοπικών επιχειρήσεων, ανεργία, απώλεια εσόδων στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Είμαστε υπέρ της στήριξης των Τοπικών- Περιφερειακών Τηλεοπτικών σταθμών τα οποία είναι και αυτά επιχειρήσεις του τόπου μας , στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες , την τοπική αγορά ,τους τοπικούς Πολιτιστικούς συλλόγους και  επαγγελματικούς φορείς και προβάλουν όλες τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας.

Ζητούμε από το Υπουργείο σας και από την Κυβέρνηση την στήριξη των Τοπικών –Περιφερειακών ΜΜΕ για τους παραπάνω λόγους και

Απαιτούμε:

  • Να εξαιρεθούν τα Τοπικά ΜΜΕ από το τέλος 20% το οποίο( εάν είναι δυνατόν) υπόκειται και σε ΦΠΑ.

  • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος για την διανομή της Κρατικής διαφήμισης και στα Τοπικά Περιφερειακά ΜΜΕ για να επιβιώσουν και αυτά».

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Μπαλίτης Ιωάννης                  Μηλίγκα Κυριακή

Διαβάστε επίσης: