serreslife

Το  «θρυλικό» Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατροκαι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη θεατρική επιτυχία της χρονιάς «Το Καπλάνι της βιτρίνας», το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη , που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους  περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα,  σε μία εξόχως προσεγμένη,  άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους  ηθοποιούς  και  συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη,   μας μεταφέρουν  στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.

ΤΡΙΤΗ, 28/6, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
Ώρα έναρξης: 21.30 Εισιτήρια: Ενηλίκων 12€, Παιδικά 10€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία  :  Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια  :  Γιάννης Μετζικώφ
Προβολές 3D και Video Art  :  Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Μουσική  :  Μιχάλης Αβραμίδης
Στίχοι Τραγουδιού : Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Φωτισμοί  :  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης : Κική Μπάκα
Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας,  Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Κατασκευή Σκηνικών : Παναγιώτης Λαζαρίδης , Βασίλης Σακκής

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Γιάννης Καρατζογιάννης,  Αριέττα Μουτούση,  Περικλής Λιανός,  Βίκυ Μαραγκάκη,  Αλέξανδρος Βάρθης,  Μαρία Κοκκινίδου,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Πανάγος Ιωακείμ,  Σταύρος Τσιτσόπουλος.

Trailer παράστασης Το Καπλάνι της Βιτρίνας :

Σημείωμα σκηνοθέτιδος
«Κατακαλόκαιρο του 1936 στη Σάμο. Η Μέλια και η Μυρτώ απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη θάλασσα με τους φίλους τους από το Λαμαγάρι, μαζί με τον αγαπημένο τους ξάδελφο Νίκο, φοιτητή στην Αθήνα που τους διηγείται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες για το καπλάνι, τον βαλσαμωμένο τίγρη, που τη μια μέρα έχει ανοιχτό το γαλάζιο του μάτι και την άλλη το μαύρο…
Τι θα συμβεί όμως όταν το καπλάνι ανοίξει για τα καλά το μαύρο του μάτι;   Που έχει κρυφτεί ο ξάδελφός τους;  Τι παιχνίδι σκαρφίστηκε πάλι ;»
 
Η χαρισματική γραφή της Άλκης Ζέη αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό τις ανατροπές που συμβαίνουν στις ζωές των παιδιών και των μεγάλων με την δικτατορία του Μεταξά, όπου πραγματικότητα και παιχνίδι “συνωμοτούν” για να κρατήσουν καλά κρυμμένο το μυστικό.
Η παιδική αφέλεια και αθωότητα, η συγκίνηση και το χιούμορ πρωταγωνιστούν για να μας πουν ξανά ότι η φιλία, η ανθρωπιά και η δημοκρατία είναι αξίες ανεκτίμητες.
Στο κλασικό αυτό  πλέον έργο της, η Άλκη Ζέη  φωτίζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα και περιγράφει την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής, όπως τη βίωσε η ίδια στην τρυφερή παιδική της ηλικία με ρεαλισμό και ενάργεια αλλά και μια ανάλαφρη περιπαικτική διάθεση, απόρροια της παιδικότητας της.

Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Διάρκεια :  2 ώρες με διάλλειμα
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενηλίκων), 10€ (παιδικό), ανέργων 8€

ΠΑΡΑΓΩΓΗ  :  ΜΕΘΕΞΙΣ  2010  Εταιρεία Θεάτρου και Πολιτισμού
Οργάνωση Παραγωγής  :  Θοδωρής  Ντουρντουρέκας
Tηλ. 210 53 25563 / 6977 063881
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook : https://www.facebook.com/methexis2010?ref=bookmarks

Διαβάστε επίσης: