serreslife

Απεργία για την Παρασκευή (6/5) και το Σάββατο (7/5) κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Αναλυτικότερα, την προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (6-7 Μαΐου) ανακοίνωσε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το σαββατοκύριακο στη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών δεν θα περάσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΓΣΕΕ κήρυξε 48ωρη γενική απεργία για αύριο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το «πραξικόπημα της κυβέρνησης».
Απεργία και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία ανακοίνωσε και η ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Κατάληψη στο Δημαρχείο Σερρών

Σε συμβολική δίωρη κατάληψη του Δημαρχείου Σερρών, από τις 11 π.μ. ως τις 13.00, προχώρησαν την Πέμπτη 5/5 οι δημοτικοί υπάλληλοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους για την έναρξη κύκλου κινητοποιήσεων ενάντια στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο. « Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται. Πρόκειται για μέτρα που οδηγούν σε φτώχεια και εξαθλίωση» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο δημοτικός υπάλληλος Λευτέρης Κατιρτζόγλου.

Συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ στο κοινό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 11π.μ., μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς. «Μετά από έξι χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, τα νέα κυβερνητικά μέτρα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, που καταργούν κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα» υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, ενώ « για τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, που μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης: