serreslife

Στη δίνη της εσωκομματικής διαμάχης μεταξύ της Κ ​​ υβερνητικής γραμμής και της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει μπει για τα καλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Τα πρώτα σύννεφα ανάμεσα στις δύο πλευρές έγιναν ορατά αμέσως μετά τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου με αρκετές φωνές να διαμαρτύρονται έντονα για τα «μέτρια» ποσοστά του κόμματος στις Σέρρες ​,​ θέτοντας ζήτημα εκλογών για την ανάδειξη νέου σχήματος στη Νομαρχιακή.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της αριστερής πλατφόρμας εντός και εκτός Νομαρχιακής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή νέου Μνημονίου καθώς αυτό ​,'οπως λένε,​ έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος αλλά και τις ιδρυτικές του αξίες. Μάλιστα μερίδα εξ αυτών ζήτησαν την αποχώρηση στελεχών που υποστηρίζουν την Κυβερνητική επιλογή προκειμένου να υπάρξει ένα νέο «καθαρό» ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη οι υποστηρικτές του κ. Τσίπρα απευθύνουν έκκληση για ψυχραιμία ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συνέδριο του κόμματος το γρηγορότερο δυνατόν.

​Με δύο κείμενα​

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών στη τοπική Νομαρχιακή έγινε εμφαν​ής και στην πρόσφατη σύσκεψη της στις 17 Ιουλίου​ όπου υπήρξε διαφωνία μεταξύ των στελεχών αναφορικά με τη δημοσιοποίηση κειμένου που θα αφορούσε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Στο τραπέζι έπεσαν δύο κείμενα αυτό του Συντονιστή της Νομαρχιακής κ. Μπούκικα το οποίο εξέφραζε την στήριξη της Επιτροπής προς των Πρωθυπουργό, αλλά και ένα δεύτερο το οποίο ασκούσε κριτική στον κ. Τσιπρα αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με το πρώτο κείμενο να υπερψηφίζεται με έξι ψήφους, έναντι πέντε (Κατιρτζόγλου, Μυλωνά, Παπαϊωάνου, Καπανταϊδης, Γαλιάνη) που έλαβε το δεύτερο κείμενο, δύο μέλη ψήφισαν λευκό, ενώ υπήρχαν και δύο απόντες. Η μειοψηφία ζήτησε να δημοσιοποιηθεί και η δική της επιστολή κάτι το οποίο δεν έγινε.

Στο «κείμενο των έξι» το οποίο δημοσιοποιήθηκε προτείνεται να επικαιροποιηθούν ή να επανεξεταστούν θέματα που άπτονται της πολιτικής του κόμματος και των προγραμματικών στόχων, να κωδικοποιηθούν μέτρα για υλοποίηση των αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου, να αντιμετωπιστούν οργανωτικά ζητήματα (καταστατικό κλπ) και να εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή.


Συνέδριο τον Σεπτέμβριο θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει την διεξαγωγή του Συνεδρίου στο χρονικό ορίζοντα του Σεπτεμβρίου, για δύο λόγους: πρώτον, διότι θα επικαλεστεί ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το τρίτο Μνημόνιο και, δεύτερον, ο πρωθυπουργός θέλει το Συνέδριο να διεξαχθεί όσο «πλησιέστερα» γίνεται στην ημερομηνία των εκλογών, προκειμένου οι «λαφαζανικοί» να μην προλάβουν να οργανωθούν και να κάνουν κόμμα, όταν θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης: