serreslife

Ελαφρώς βελτιωμένη σε σύγκριση με άλλες εκπτωτικές περιόδους παρουσιάστηκε η κίνηση στην αγορά των Σερρών, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου προσφορών που διήρκησε από τις 1 έως τις 9 Μαΐου. Όπως δήλωσαν οι Σερραίοι επιχειρηματίες​,​ αν και η κίνηση δεν έφτασε ​σ​τα επιθυμητά επίπεδα​, ωστόσο η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική ιδιαίτερα προς το τέλος του δεκαημέρου​,​ οπότε και οι τιμές έπεσαν και άλλο. Επιπλέον κίνητρο ​αποτ​έλεσε η έναρξη διάθεσης της καλοκαιρινής σαιζόν σε είδη ρουχισμού και υποδήματα.

Όσον αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ο τζίρος σημείωσε αύξηση της τάξης του 5% κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου τον Μάιο (προσφορές) σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Όπως σημειώνει ο ΣΕΛΠΕ, αν και οι καταναλωτές τις πρώτες ημέρες ήταν διστακτικοί, στη συνέχεια και μετά από την πρόσκαιρη θετική εξέλιξη που παρουσίασαν οι συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις 6/5 αναθάρρησαν και πραγματοποίησαν τον μεγαλύτερο όγκο των αγορών τους τις τρείς τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων.

​"Ανάσα"​
Σύμφωνα με τη Σερραία επιχειρηματία κ. Πασχαλία Νάνου-Μήτρακα «Το δεκαήμερο προσφορών ολοκληρώθηκε. Ο κόσμος βγήκε έξω​,​ κινήθηκε η αγορά, όσα χρήματα τους έμειναν τα διέθεσαν. Είναι μία ανάσα και για εμάς αλλά και για τους καταναλωτές που προτίμησαν και πάλι την Σερραϊκή αγορά, εμείς περιμένουμε πάντα να βγαίνουν έξω και να μας στηρίζουν είτε έχουμε ή όχι προσφορές».

Από την άλλη​, μερίδα των Σερραίων επιχειρηματιών πιστεύει πως η παρατεταμένη εκπτωτική περίοδος κουράζει και συνάμα μπερδεύει τον κόσμο: «Το θέμα είναι ότι κάθε χρόνο όλο το χρόνο υπάρχουν προσφορές οι τιμές δεν είναι ποτέ σχεδόν σταθερές στη σήμερον ημέρα και τα μαγαζιά κάνουν ότι καλύτερο για να βοηθήσουν τον πελάτη και ο πελάτης αν έχει λεφτά και χρειάζεται κάτι θα ψωνίσει. Δε νομίζω ότι είναι θέμα προσφοράς. Είμαστε σε μία επαρχιακή πόλη οι περισσότεροι γνωρίζουν από πού ψωνίζουν δεν πιστεύω πως η περίοδος προσφορών είναι αυτό που κάνει την αλλαγή στην αγορά. Όταν οι τιμές ήταν σταθερές και δεν υπήρχε αυτό το προσφορές εκπτώσεις που κουράζει και μπερδεύει τον κόσμο ήταν πιο καλά γιατί ερχόντουσαν στο τέλος της σαιζόν οι εκπτώσεις έφευγε το εμπόριο που έμενε από τη σεζόν κάποιος έπαιρνε και για του χρόνου που χρειαζόταν και δούλευε καλύτερα το σύστημα», μας δήλωσε ο Σερραίος επιχειρηματίας.

Κανονικά η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα
Την ίδια ώρα κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο επιτυχημένος θεσμός της Λευκής Νύχτας στην γειτονική Καβάλα για δεύτερη χρονιά. Τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά και θα υποδέχονται τον κόσμο έως τις 23.00 το βράδυ. Να υπενθυμίσουμε πως αντίστοιχη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη και στις Σέρρες για τον ερχόμενο Μάρτιο με το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να αποφασίζει τη μη διεξαγωγή της καθώς βρισκόταν εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου για απαγόρευση του θεσμού.

Διαβάστε επίσης: