serreslife

Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες έφερε στο φως το «Τούνελ» την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου για το διπλό φονικό των Σερρών που πάγωσε την κοινή γνώμη.

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε σημαντικούς μάρτυρες που μίλησαν για πρώτη φορά και τα όσα είπαν στην εκπομπή δρομολογούν νέες εξελίξεις στην έρευνα.

Τα κομμάτια του παζλ αρχίσουν σιγά- σιγά να ενώνονται και συνθέτουν την εικόνα του φρικιαστικού εγκλήματος. Θύματα της σφαγής ο φαρμακοποιός Δημήτρης Αφείδης 71 χρόνων και ο 27χρονος γιος του Γιώργος.

Δείτε παρακάτω όλη την εκπομπή:

Η κόρη και αδελφή των δύο ανδρών ήταν εκείνη που τους βρήκε νεκρούς μέσα σε μια λίμνη αίματος μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και το μόνο που ζητάει, είναι να μάθει την αλήθεια. Ποιος και γιατί ξεκλήρισε την οικογένεια της.

Αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία της συντρόφου του φαρμακοποιού που μπήκε κι αυτή μαζί με την κόρη του στο σπίτι της σφαγής. Εννέα περίπου μέρες μετά βρέθηκε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας και αντιλήφθηκε την παραβίαση στις πόρτες των αποθηκών αλλά και κάτι άλλο παράξενο...(Δείτε παρακάτω τι είπε στο "Τούνελ").

Ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος

Όπως είπε στο "Τούνελ" ο γενετιστής κ. Γιώργος Φιτσιάλος που ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος της οικογένιας των θυμάτων, η έρευνα της εκπομπής είναι ιδιαίτερα σημαντική. "Τα νέα στοιχεία που προβλήθηκαν" είπε χαρακτηριστικά, "γεννούν νέα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσει η επιστήμη. Ανυπομονώ για τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων".

Ο εγκληματολόγος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου συμπλήρωσε πως με τη συμβολή του "Τούνελ"απομακρύνεται το ενδεχόμενο τα δύο θύματα να σκοτώθηκαν μεταξύ τους. Όπως είπε:"Οι Αρχές προσανατολίζονται πλέον σε δύο νέα επίπεδα. Στην ανασύνθεση του τόπου του εγκλήματος και στην έρευνα του περιβάλλοντος των θυμάτων".

«Είδα το Γιώργο πριν το φονικό…»

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε μία σημαντική μάρτυρα που όπως υποστηρίζει είδε τον Γιώργο εκτός σπιτιού, λίγη ώρα πριν το φονικό. Γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα, την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να πάει στη δουλειά της, είδε τον 27χρονο στο δρόμο, να κλείνει την εξώπορτα του σπιτιού της θείας του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το δικό του σπίτι στο οποίο και μπήκε. Δεν συναντήθηκε με την αδελφή του που περίπου ένα τέταρτο πριν, είχε ξεκινήσει από το σπίτι για τη βάρδια της στο φαρμακείο. Με τη μαρτυρία αυτή τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι ο Γιώργος εκείνη τη μοιραία μέρα δεν είχε βγει από το σπίτι.

Σύμφωνα με τη νέα μαρτυρία, ο άτυχος νέος μπήκε στο σπίτι λίγα λεπτά πριν το φονικό. Πρέπει να ανέβηκε στο δωμάτιο του στον επάνω όροφο όπως συνήθιζε. Ενδεχομένως να άκουσε τις κραυγές του πατέρα του, να κατέβηκε στο καθιστικό για να δει τι συμβαίνει και εκείνη την ώρα να δέχτηκε κι αυτός την επίθεση από τον δράστη. Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός του άτυχου νέου συνηγορεί στην υπόθεση αυτή. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω και φορούσε το παντελόνι της φόρμας του και παντόφλες.

«Αν ο Γιώργος ερχόταν σε μένα θα τον άκουγα…»

Σύμφωνα με τη θεία του Γιώργου Ουρανία Πετρίσλη, αν ο Γιώργος πήγαινε στο σπίτι της θα τον είχε καταλάβει, ακόμα κι αν ξεκουραζόταν. Η ίδια δεν άκουσε κάποιο θόρυβο και τόνισε πως ο ανιψιός της συνήθιζε να την επισκέπτεται μετά τον εσπερινό, γύρω στις επτά το απόγευμα.

«Δεν ήρθε στην εκκλησία τη μέρα του φονικού»

Ο πνευματικός του άτυχου νέου πατήρ Δημήτριος, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Περιέγραψε στη δημοσιογράφο τις σχέσεις που είχε με τον πατέρα του. Όπως είπε, ο Δημήτρης Αφείδης συνεργαζόταν πολύ καλά με το γιο του. Παρά τον έντονο χαρακτήρα του δεν είχε εκφράσει αντίρρηση στο Γιώργο όταν εκείνος εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μοναχός. Το μόνο που του ζητούσε ήταν να σταθεροποιηθεί πρώτα η υγεία του. Ο ιερέας είχε συναντήσει δύο μέρες πριν το μακελειό τους δύο άνδρες σε έναν γάμο. Την ημέρα του φονικού ο Γιώργος δεν είχε πάει στην εκκλησία.

Τι είπαν οι φίλοι του Γιώργου στο «Τούνελ»

Ο άτυχος Γιώργος Αφείδης δεν είχε πολλούς φίλους. Το τελευταίο διάστημα έκανε παρέα με δύο νέους τους οποίους είχε γνωρίσει στο χώρο της εκκλησίας. Τους συνέδεαν τα κοινά πνευματικά τους ενδιαφέροντα και οι συζητήσεις περιστρέφονταν κυρίως γύρω από χριστιανικά θέματα. Με τον έναν φίλο τον Χρήστο, πήγαιναν για περιπάτους και επισκέπτονταν στον ελεύθερο χρόνο τους μοναστήρια. Όπως είπε στην Αγγελική Νικολούλη, το θύμα δεν μίλαγε για τα προσωπικά του θέματα αλλά εμφανιζόταν σαν ένα ήρεμο άτομο που νοιαζόταν πολύ για τον συνάνθρωπο. Ο δεύτερος φίλος του Στέλιος, είπε στο «Τούνελ» πως ο Γιώργος ήταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Τελευταία φορά τον είδε το Σάββατο πριν το φονικό.

«Τι είδα όταν πήγα στο εξοχικό…»

Η σύντροφος του Δημήτρη Αφείδη μίλησε για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν. Περιέγραψε στηνΑγγελική Νικολούλη τη χαρά που ένιωθε ο σύντροφος της, με τη βελτίωση της υγείας του γιου του. Με το θύμα είχε συναντηθεί την Κυριακή το βράδυ και μίλησαν για τελευταία φορά στο τηλέφωνο την Τρίτη το πρωί λίγες ώρες πριν το φονικό. Την «έζωσαν τα φίδια» είπε χαρακτηριστικά όταν της τηλεφώνησε η κόρη του Δημήτρη Αφείδη για να τον αναζητήσει. Υπέθεσε πως θα ήταν στο εξοχικό του όπως συνήθιζε και φοβήθηκε μήπως του συνέβη κάτι κακό επειδή ήταν μόνος. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τη φρίκη που θα αντίκριζε. Διηγήθηκε στην ρεπόρτερ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι της Ίωνος Δραγούμη μαζί με τη νεαρή φαρμακοποιό. Περίμενε στο αμάξι μέχρι που άκουσε την κόρη και αδελφή των θυμάτων να φωνάζει στο μπαλκόνι. Ανέβηκε αμέσως και προσπάθησε να μπει από την εξώπορτα αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε τότε από την πλευρά της κουζίνας και μπαίνοντας είδε τον σύντροφο της να κείτεται νεκρός. Δεν άντεξε να προχωρήσει παραμέσα…

Εννιά μέρες μετά το φονικό, η σύντροφος του θύματος πήγε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας μαζί με τον επιστάτη του σπιτιού. Της έκανε εντύπωση πως οι δύο πόρτες των αποθηκών του εξοχικού φαίνονταν να είναι κλειδωμένες όπως συνηθιζόταν, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ξεκλείδωτες. Τα κλειδιά για τις συγκεκριμένες πόρτες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Εύλογα γεννάται το ερώτημα αν κάποιος διέθετε αντικλείδια. Το τρανζιστοράκι που συνήθιζε να αφήνει ανοιχτό ο Δημήτρης Αφείδης σε εξωτερικό χώρο όταν έφευγε, ώστε να φαίνεται πως κάποιος είναι στο σπίτι, δεν βρέθηκε.

«Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος κι αυτό με φοβίζει…»

Σύμφωνα με την κόρη και αδελφή των θυμάτων δεν υπήρχε κάποιο άτομο από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους με το οποίο να είχαν διαμάχες. Ίχνη διάρρηξης δεν βρέθηκαν στο σπίτι και της είναι αδύνατον να καταλάβει ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο του δράστη που ξεκλήρισε την οικογένεια της.

Όπως είπε στην Αγγελική Νικολούλη τη φοβίζει το γεγονός πως ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος. Με τη ζωή της να έχει πάρει αναπάντεχα άλλη κατεύθυνση από αυτή που ονειρευόταν, το μόνο που ζητά είναι να μάθει την αλήθεια.

Δείτε λεπτομέρειες για το διπλό θρίλερ των Σερρών εδώ.

Πηγή: anikolouli.gr

Διαβάστε επίσης: