serreslife

«Αντιλαμβανόμενοι σε πλήρη βαθμό τη δεινή θέση που βρίσκεται ο Νομός Σερρών στους πίνακες των ρυθμών ανάπτυξης πανελλαδικά και με το σκεπτικό ότι οι Σέρρες έχουν αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία και πρέπει να αναδειχθούν, σκεφτήκαμε, πιστέψαμε και τώρα υλοποιούμε για πρώτη φορά τη δική μας Έκθεση. Την 1η Διεθνή και Επιχειρηματική Έκθεση του Ν.Σερρών, την Ser-Expo 2015 όπως την καλούμε ευρύτερα, που αναμφίβολα είναι μια σπουδαία και χειροπιαστή ενέργεια προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας του σερραϊκού επιχειρείν». Με αυτές τις σκέψεις, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ξεκίνησε την ομιλία του στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά αλλά και πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αφορμή την έναρξη της Τριήμερης Έκθεσης.

Η Έκθεση ανοίγει τις πύλες της για τους επισκέπτες αύριο Παρασκευή 02/10 στις 10:00 το πρωί και θα περιμένει όλους και όλες, Σερραίους και μη, να την επισκεφτούν έως και την Κυριακή 04/10, οπότε και ο Κώστας Μακεδόνας με τη συναυλία του θα κλείσουν την αυλαία της Ser-Expo 2015.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ.Μέγκλας τόνισε με έμφαση την αναγκαιότητα να γνωρίσουν άπαντες τα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Σερραίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες αλλά και να ενισχυθεί η προσπάθεια όλων εκείνων, που ακόμη και παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, στηρίζουν εμπράκτως τον τόπο και την κοινωνία.

Τα εγκαίνια της Ser-Expo 2015 θα γίνουν στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 02/10 στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Σερρών (πρώην Νομαρχία) και κατόπιν την πρώτη ημέρα της Έκθεσης θα ολοκληρώσει η συναυλία (20:30) που θα δώσει στον ίδιο χώρο η εξαιρετική Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει και η δεύτερη ημέρα της Ser-Expo 2015, καθώς το πρωί του Σαββάτου 03/10 είναι προγραμματισμένο και το International Business Forum με θέμα: «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στο Διεθνές Περιβάλλον – Εξαγωγές & Εξωστρέφεια», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο και ως ομιλητές θα έχει σπουδαίες προσωπικότητες από εγχώριο αλλά και το διεθνές επιχειρείν.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σε αυτήν την «1η Διεθνή και Επιχειρηματική Έκθεση του Ν.Σερρών» συμμετέχουν περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις, λοιπά Επιμελητήρια από τη Β.Ελλάδα αλλά και εμπορικές και επιχειρηματικές αποστολές από τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Ο κ.Μέγκλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το εγχείρημα της 1ης Ser-Expo θα επιτύχει και ότι θα αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση και καταξίωση της Έκθεσης ως ενός από τους πλέον σημαντικούς αναπτυξιακούς θεσμούς για τον τόπο. «Καλό είναι να παράγεις και να εμπορεύεσαι το προϊόν σου υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και ακόμη πιο καλό είναι να προσθέτεις τις δικές σου δυνάμεις μαζί με εκείνες των άλλων με κοινό σκοπό την προώθηση του παραγωγικού ιστού του τόπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...