serreslife

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του έτους 2015. Εισηγητής ήταν ο οικονομικός επόπτης Θωμάς Τενεκετζής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κλίμα που υπήρξε στη συνεδρίαση και ευχήθηκε η νέα χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη για το Επιμελητήριο. Ο Χρήστος Μέγκλας υποστήριξε ότι η διοίκηση αντιμετωπίζει τη συρρίκνωση των εσόδων με δραστική μείωση των δαπανών και αιματηρή οικονομία. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας ενημέρωσε το σώμα για την γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων Ελλάδας η οποία θα φιλοξενήσει στις Σέρρες το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου.

Ανέφερε ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα από το Επιμελητήριο Σερρών ώστε οι εργασίες της γενικής συνέλευσης να στεφθούν οργανωτικά από πλήρη επιτυχία.Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις αφίξεις συνέδρων λέγοντας ότι ενώ οι εργασίες της γενικής συνέλευσης ξεκινούν την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, από την Πέμπτη θα βρίσκονται στις Σέρρες 100 σύνεδροι. «Οι αφίξεις των συνέδρων μία μέρα νωρίτερα οφείλεται στο ελκυστικό τουριστικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε. Μέχρι σήμερα 125 σύνεδροι θα επισκεφθούν το πρωί της Παρασκευής την Αμφίπολη και θα ξεναγηθούν από την έφορο κυρία Περιστέρη. Μέχρι αυτή την ώρα 200 σύνεδροι έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάρχει πληρότητα σε πολλά ξενοδοχεία της πόλης» ανέφερε ο Χρήστος Μέγκλας. Εξέφρασε ότι στο τέλος οι αφίξεις θα είναι πολύ περισσότερες .

Ενημέρωσε το σώμα ότι τις εργασίες της γενικής συνέλευσης θα τιμήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σκρέκας και οι υφυπουργοί Γιακουμάτος και Κωνσταντινόπουλος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ. Αναφερόμενος στο μέλλον των Επιμελητηρίων ο Χρήστος Μέγκλας ζήτησε από την Ελληνική πολιτεία να βοήθησε τον επιχειρηματικό κόσμο στελεχώνοντας τα με προσωπικό που υπηρετεί σε διάφορους οργανισμούς χωρίς να έχει αντικείμενο. «Είναι κρίμα να βγαίνουν στη σύνταξη υπάλληλοι από τα 40 τους και άλλοι υπάλληλοι να στελεχώνουν υπηρεσίες κρυμμένες όπως αυτή του ΕΟΤ στα σύνορα χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει τα Επιμελητήρια ας μας παραχωρήσει αυτό το προσωπικό για να δουλέψει για τους επιχειρηματίες» ανέφερε σε αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος του ΕΒΕ.

 Να οργανωθούμε καλύτερα του χρόνου

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη τον Σερραίο επιχειρηματία Ευάγγελο Κουλτσιάκη για την συμμετοχή του σε Παγκόσμια έκθεση που διοργανώθηκε στο Παρίσι. Ήταν η μοναδική σερραϊκή επιχείρηση που τόλμησε να συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση εξασφαλίζοντας σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Ο Χρήστος Μέγκλας ζήτησε από τον επιχειρηματία την επόμενη χρονιά να προετοιμάσει το έδαφος και να παρέχει ενημέρωση στο σώμα ώστε να συμμετέχουν στην έκθεση περισσότεροι Σερραίοι επιχειρηματίες.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...