serreslife

Κομβική η φετινή γενική συνέλευση, δηλώνει ο Χρ. Μέγκλας.

Το δ.σ. του Επιμελητηρίου Σερρών ενέκρινε στην συνεδρίαση του (πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 29 Σεπτεμβρίου) την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Σερρών το διήμερο 21,22 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται αναμφίβολα για σημαντική επιτυχία της διοίκησης του Επιμελητηρίου, αφού για πρώτη φορά στα Επιμελητηριακά χρονικά θα φιλοξενηθεί στις Σέρρες η γενική συνέλευση των κορυφαίων οικονομικών οργάνων της χώρας, τα οποία αγκαλιάζουν το σύνολο των επιχειρήσεων. Η φετινή γενική συνέλευση έχει βαρύνουσα σημασία αφού θα πραγματοποιηθεί χρονικά περίπου ένα μήνα πριν την εκπνοή του 2014 και τον ερχομό του 2015 χρονιά που φημολογείται ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας αναφερόμενος στην πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στις Σέρρες το διήμερο 21/22 Νοεμβρίου ανέφερε ότι ήταν προϊον πρότασης που έγινε από την διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα παρεβρεθούν στην γενική συνέλευση 120 εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης (υπουργοί) και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το οικονομικό ρεπορτάζ. Θα βρίσκονται εκείνο το διήμερο στις Σέρρες 280 επισκέπτες στην πόλη μας από όλη την Ελλάδα εκπροσωπώντας 800 χιλιάδες επιχειρήσεις από όλη την χώρα» δήλωσε ο Χρήστος Μέγκλας και συμπλήρωσε ότι δίνεται μία χρυσή ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι μας να γνωρίζουν το Επιμελητήριο Σερρών, τις επιχειρήσεις του Νομού και τα αξιοθέατα του.

Ευκαιρία να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα μας

 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε ότι πέρα από την κινητικότητα που θα υπάρξει στην αγορά για δύο ημέρες λόγω της πολυπληθούς παρουσίας της επιχειρηματικής κοινότητας οι φιλοξενούμενοι μας (σύνεδροι) θα  γνωρίσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς (από την γαστρονομία, έως τους χώρους αναψυχής, τα τουριστικά μας αξιοθέατα) και ό,τι θελκτικό έχουμε να επιδείξουμε. Ο Χρήστος Μέγκλας εκτίμησε ότι η φετινή γενική συνέλευση είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι θα υπάρξουν αλλαγές το 2015. «Εκτιμούμε ότι στη γενική συνέλευση θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την πολιτεία. Την περίοδο αυτή λειτουργεί μία επιτροπή στην οποία συμμετέχει η κεντρική ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας υπο τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιακουμάτο. Ο υπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο νόμο ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα αφορά το μέλλον των επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων γενικά».

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...