serreslife

Ευκολότερη και ασφαλέστερη θα είναι η μετακίνηση των κατοίκων στο Στρυμωνικό Σερρών από το τέλος του χρόνου καθώς θα έχει παραδοθεί το έργο της κατασκευής της γέφυρας στην περιοχή. Αυτό τόνισε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας. Κατά τη διάρκεια της  επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» επισήμανε πως το έργο μετά και τις απαραίτητες ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει «ξεμπλοκαριστεί» και οι εργασίες είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.


Ο κ. Τζιτζικώστας περιόδευσε επίσης στην Τριάδα, όπου και παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου και στην Ηράκλεια Σερρών, μιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές με κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τη Ροδόπολη, όπου περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα και τη λαϊκή αγοράς της περιοχής και έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής. Ο κ. Τζιτζικώστας,  ακούγοντας τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, τα οποία επικεντρώνονταν στη διατήρηση του Κέντρου Υγείας της Ροδόπολης, επισκέφτηκε τη μονάδα υγείας και συζήτησε με το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας ζήτησαν την υποστήριξη του Περιφερειάρχη στο σχεδιαζόμενο, όπως είπαν, κλείσιμο του Κέντρου. Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε  πως «είναι πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς εξυπηρετεί σε μια παραμεθόριο περιοχή περίπου 15.000 κατοίκους και επισκέπτες προσφέροντας εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιους σχεδιασμούς και θα μας βρουν απέναντι σε οτιδήποτε στερεί από τους πολίτες το πολύτιμο αγαθό της Υγείας. Μια τέτοια ενέργεια θα αναγκάσει τους πολίτες να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία και να διανύουν απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων, επισκεπτόμενοι αναγκαστικά το Νοσοκομείο Σερρών κι εμείς θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το αποτρέψουμε».

Η περιοδεία του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες συνεχίζεται με επίσκεψη στη Βυρώνεια, την Σκοτούσσα, το Σιδηρόκαστρο και το Νέο Πετρίτσι.

         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683

Διαβάστε επίσης: