serreslife

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για το Κυνοκομείο Σερρών, Χρήστος Γρηγοριάδης ,σε δηλώσεις στη «Σ», έδωσε απαντήσεις, σε όσα καταγγέλλει στην επιστολή – καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), με αφορμή το περιστατικό βασανισμού και θανάτωσης δύο σκυλιών συντροφιάς, την Παρασκευή το απόγευμα.

Αναφορικά με την κατηγορία ότι όποιος θέλει μπαίνει στο Κυνοκομείο , ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε «Δεν μπαίνει κανείς ανεξέλικτα στο χώρο του Κυνοκομείου. Ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται σε φιλοζωικά σωματεία να έχουν πρόσβαση στο Κυνοκομείο εφόσον έχουν την άδεια του εντεταλμένου και με απόφαση του δημάρχου. Άραδεν μπαίνει κανείς μέσα στο Κυνοκομείο, χωρίς να έχει άδεια». Ενώ για την είσοδο του δράστη βασανισμού και θανάτωσης των σκυλιών, στο Κυνοκομείο σε ώρες που δεν ήταν ώρες εργασίας του ,ανέφερε«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, επειδή κάνει κάποιες εργασίες εκεί έχει καλή σχέση με τα σκυλιά και πολλές φορές εκτός της υπηρεσίας του πηγαίνει. Δεν ανοίγει μόνος τους την πόρτα, υπήρχαν οι εθελόντριες και πήγε και αυτός και του άνοιξαν. Όποτε ήθελε πήγαινε και βοηθούσε και αυτό βοηθούσε τον ίδιο και ηρεμούσε».

Για την κατηγορία ότι δεν επιτρέπει την είσοδο των μελών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ,στο Κυνοκομείο , ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε « Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σύλλογος για να μπορεί να μας κατηγορεί θα πρέπει να είναι σωστοί αυτοί .Στις δύο τελευταίες προσκλήσεις για συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής, δεν ήρθε κανένας από αυτούς. Αντιθέτως μας κατηγορούν ότι δεν συνεδριάζει η πενταμελής επιτροπή. Μάλιστα στην προτελευταία συνεδρίαση που κάλεσα, μας θέσανε τρία θέματα να συζητήσουμε και δεν ήρθαν στην συνεδρίαση.»

«Τους καταγγέλλω και θα τους καταγγείλω και στην επόμενη συνεδρίαση και θα καλέσω και τα ΜΜΕ να καλύψουνε την συνεδρίαση, ίσως έτσι να ρθούνε. Δεν μπορείς να καταγγέλλεις κάποιον όταν εσύ δεν είσαι σωστός» υποστήριξε ο κ. Γρηγοριάδης.

Για τον συνωστισμό πολλών σκυλιών ,σε ένα χώρο μικρό, ανέφερε «Το Κυνοκομείο Σερρών πραγματικά έχει πολλά σκυλιά ,δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες ,είναι από τα καλύτερα Κυνοκομεία που υπάρχουν . Όταν διαθέτουμε πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τροφές ,φάρμακα, προσωπικό και ότι άλλο χρειάζεται το Κυνοκομείο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο δήμος Σερρών δεν ενδιαφέρεται για τα σκυλιά. Θα έλεγα και κάτι άλλο ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, θα πρέπει να αλλάξει όνομα ,θα πρέπει να λέγεται Φιλοκυνικός Όμιλος Σερρών, γιατί ενδιαφέρεται μόνο για τα σκυλιά και για κανένα άλλο ζώο»

«Έχουν καμία σχέση με τις γάτες, έχουν σχέση γιατί οτιδήποτε άλλο που περπατάει στα τέσσερα εκτός από τα σκυλιά;» διερωτήθηκε ο κ. Γρηγοριάδης και συμπλήρωσε «Άρα είναι Φίλοι Σκύλων Σερρών και όχι Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών» .

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για το Κυνοκομείο Σερρών, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Σερρών ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα ζώα, ανέφερε « Ο δήμος Σερρών ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τα αδέσποτα,όπως ενδιαφέρεται και για την ποιότητα ζωής των Σερραίων δημοτών. Αν πούμε να ανοίξουμε τις πόρτες του Κυνοκομείου και τα σκυλιά βγουν έξω,δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε στους δρόμους. Αν αυτό θέλουν ας βγουν δημόσια να το πουν,ότι θέλουν να βγάλουν τα σκυλιά έξω. Ας το πουν στον κόσμο δημόσια και αν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους των Σερρών εμένα να με γράψετε. Τα αιτήματα των Σερραίων δημοτών είναι καθημερινά δεκάδες για να περισυλλέξουμε αδέσποτα ζώα. Εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε τα λιγότερα σκυλιά γιατί δεν μπορούμε να έχουμε άλλα στο Κυνοκομείο. Το Κυνοκομείο Σερρών κατάντησε γηροκομείο Σκύλων»

Καταλήγοντας ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε :«Θα κάνουμε πρόταση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να φέρει το θέμα στην Βουλή για να βρούμε λύση με τα αδέσποτα ζώα».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: