serreslife

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Πέμπτη 26-5-2016 επισκέφτηκαν την περιοχή στην οποία υλοποιείται το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα τις οδούς Νίκου Νικολάου και Δυτικής Θράκης για να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, τονίζοντας ότι η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων, ένα έργο προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ.

Το έργο αυτό υπογράμμισε εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, επίσης είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά θερινούς μήνες θα μειωθεί η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς.

Το έργο επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, αν όλα πάνε καλά μπορεί να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που υλοποιείται το έργο, είναι αυτή που επεκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς, μέχρι λίγο πρίν από το κτίριο της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέχρι την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου δημιουργούνται χώροι πρασίνου, δέντρα , λουλούδια, σιντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων θα αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και θα δώσει προοπτική μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: