serreslife

Σε μια όμορφη, σεμνή και ταυτόχρονα συγκινητική τελετή, το πρωί της Κυριακής, η πόλη των Σερρών υποδέχτηκε την Ολυμπιακή φλόγα. Πολίτες κάθε ηλικίας, με σύμμαχο τον καλό καιρό, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή. Παρόντες ήταν οι φορείς του τόπου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, η υφυπουργός Μακεδονιάς-Θράκης Μ.Κόλλια-Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σ. Μπιτζίδου, ο Αντιδήμαρχος Π.Χράπας και άλλοι.

Στην λαμπαδηδρομία συμμετείχαν η παγκόσμια πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσόλα, ο Ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης, ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ιωάννης Τσιτσάρης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Απόστολος Πίγκας.

Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Σερραίων, ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής και ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας Βραζιλίας, οι οποίοι αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα. Αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την Εύξεινο Λέσχη Σερρών, ενώ η φλόγα συνέχισε το ταξίδι της για τις γειτονικές πόλεις.

Πηγή: serrespress.gr - Φανή Ασπογαλή

Διαβάστε επίσης: