serreslife

Στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχόμενη η σχολική μουσική εκδήλωση School Music Festival η οποία έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο προσελκύει μαθητικά μουσικά σχήματα από όλο το Νομό Σερρών. Φέτος εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και των αρκετών συμμετοχών το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια δύο ημερών Πέμπτη 25-Παρασκευή 26 Ιουνίου ενώ στην πίστα του θεάτρου θα ανέβουν 14 συγκροτήματα και 40 μαθητές απ όλο το νομό. Παράλληλα όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Μπιτζίδου καταβάλλονται προσπάθειες ώστε στην επόμενη διοργάνωση να συμμετέχουν σχολικές μονάδες και από γειτονικούς νομούς.

«Φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το School Music Festival το μουσικό φεστιβάλ από την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού του Δήμου Σερρών στο θερινό θεατράκι του Κεντρικού Πάρκου. Φέτος εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος η διοργάνωση διαρκεί δύο μέρες και η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη με 14 γκρουπ και περίπου 40 μαθητές οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα εκφραστούν μέσω της μουσικής αποχαιρετώντας το σχολείο. Δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την μουσική να κάνουν κάτι οργανωμένο και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Υπάρχει και ένα άνοιγμα στους άλλους Νομούς δειλά-δειλά γιατί βλέπουμε η συμμετοχή και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο οπότε του χρόνου περισσότερες ημέρες θα δώσουν την ευκαιρία και σε άλλα γκρουπ από άλλους Νομούς να εκφραστούν και όχι μόνο από τον δικό μας Νομό. Στις Σέρρες συμμετέχουν συγκροτήματα όχι μόνο την πόλη αλλά και από άλλες περιοχές όπως είναι το Σιδηρόκαστρο, η Νιγρίτα και ο Ν. Σκοπός», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπιτζίδου.

Θετικά σχόλια για το World Music Festival έλαβε ο Δήμος Σερρών

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας σχολίασε και τα αποτελέσματα του World Music Festival τονίζοντας πως ο Δήμος δέχτηκε θετικά σχόλια για την διοργάνωση ενώ άφησε αιχμές προς τους υπόλοιπους φορείς των Σερρών για την ελλιπή υποστήριξη του θεσμού: «Έγινε μία πρώτη προσπάθεια, είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Οι εντυπώσεις του κόσμου ήταν εξαιρετικές μας ζητήσανε να προχωρήσουμε και να μην το βάλουμε κάτω. Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να έχει τα πολύ καλά αποτελέσματα τα οποία περιμένουμε όλοι εάν δεν γίνει συστηματική προώθηση και δουλειά από όλους τους Σερραίους. Ο δρόμος είναι να αναπτυχθεί η πόλη μέσα από τον τουρισμό, αυτός ο θεσμός έχει όλες τις δυνατότητες να το κάνει. Μόνο με την προώθηση και την διαφήμιση από τον Δήμο Σερρών δεν είναι δυνατόν να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 181 επισκέπτες