serreslife

Με μια λιτή ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης ανακοινώνει ότι παραιτήθηκε από επικεφαλής της κίνησης και ότι σκοπεύει να παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος. Η αιτία (και ο «μονος λόγος» όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης) είναι η διαφωνία του με τη στρατηγική της παράταξης για την διεκδίκηση του θώκου του Δήμου Σερρών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «με πολιτιστικά δρώμενα και κοινωνικές δράσεις μόνο, εκλογές δεν κερδίζονται»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτηση μου από επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών» και εντός των ημερών θα παραιτηθώ και από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης.
Ο μόνος λόγος είναι η διαφωνία μου στη στρατηγική της παράταξης, που αφορά στη διεκδίκηση της εξουσίας.
Πιστεύω ότι με την στρατηγική που τα περισσότερα μέλη της κίνησης επιθυμούν να ακολουθήσουμε θα οδηγήσει τη  «διάβαση πεζών» και στις επόμενες εκλογές στην ήττα.
Μπορεί οι εκλογές να είναι σε πέντε χρόνια αλλά η στρατηγική χαράσσεται από τώρα και έχω τονίσει κατ” επανάληψη ότι με πολιτιστικά δρώμενα και κοινωνικές δράσεις μόνο, εκλογές δεν κερδίζονται.
Εύχομαι καλή επιτυχία
Παναγιώτης Κοτρώνης 
Να σημειώσουμε οτι:
ο Π.Κοτρώνης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Σερρών στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του Μαϊου, (όπως και στις προηγούμενες πρις 4 χρόνια) είχε εκλεγεί υποψήφιος μέσα απο ανοιχτές διαδικασίες στην «διάβαση πεζών» και η κίνηση κατόρθωσε να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους (απο έναν που είχε προηγουμένως). Προεκλογικά είχαν δημιουργηθεί εντάσεις μέσα στη κίνηση, ως προς το αν θα εμφανίζονται με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ή ως εντελώς ανεξάρτητη κίνηση. Η κόντρα αυτή οδήγησε στην παραίτηση του κ.Μπόϊκου απο τη θέση του δημοτικού συμβούλου (ειχε αναλάβει στο δεύτερο μισό της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, κατόπιν συμφωνίας που είχαν μεταξύ τους οι υποψήφιοι της κίνησης, και είχε διαδεχθεί τον κ. Κοτρώνη) που υποστήριζε την πρώτη θέση.
Ο κ. Κοτρώνης με την επιστολή του δεν διευκρινίζει αν θα αποχωρήσει από την κίνηση ή θα παραμείνει απλό μέλος της.
Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να την καταλάβει ο δεύτερος στη σειρά εκλογής Γιαννακίδης Δημήτριος, που μαζί με τη Γεωργούλα Σουλτάνα θα εκπροσωπούν την κίνηση στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών.

Διαβάστε επίσης: