serreslife

Συγκροτήθηκε επιτροπή για τις αστικές αναπλάσεις

Θέματα που είχαν σχέση με την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Δήμου συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου.
Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το 1ο και το 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Το πρώτο αφορούσε την συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του έργου « Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις οδικών αξόνων Δήμου Σερρών και εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος έργων Παύλος Μυστακίδης.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι βάση του νόμου γίνεται προσωρινή παραλαβή του έργου και στη συνέχεια μετά 15 μήνες θα γίνει οριστική παραλαβή του έργου, έως τότε υπεύθυνος για το έργο είναι η ανάδοχος εταιρεία.
Η επιτροπή που συγκροτήθηκε αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες.


Το 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την εξέταση της υπ’ αριθμ. Πρωτ.34864/8-7-2014 ένστασης του αναδόχου του έργου: « Αναβάθμιση υποδομών αυτοκινητοδρομίου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Σερρών»
Με βάση την ένσταση του Δήμου Σερρών καλείται ο ανάδοχος εργολάβος να αποκαταστήσει το τμήμα της πίστας που δεν έχουν αποκατασταθεί εντός διαστήματος 20 ημερών διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
Μεγάλο χρονικό διάστημα της συνεδρίασης απασχόλησε η έγκριση της υπ’ αριθμ 86/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ με θέμα Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της χρήσης 2014. Εισηγήτρια ήταν η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Φωτεινή Αρναούτογλου η οποία υπογράμμισε ότι η Επιχείρηση ακολουθεί συντηρητική πολιτική προκειμένου να αποπληρώσει παλιές υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές της. Παρόλα αυτά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με φειδώ γιατί τα χρήματα είναι περιορισμένα και προτεραιότητα είναι η εξόφληση των προμηθευτών.

Διαβάστε επίσης: