serreslife

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από πολλές απουσίες.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η εκμίσθωση δια δημοπρασίας των υπ’ αριθμ. 1, 2, 5, 6, 7, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 21, 23, 28 και 29 καταστημάτων του Δημοτικού Μεγάρου. Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομίας Στέλιος Γαλάνης ο οποίος υποστήριξε ότι ο νόμος επιβάλλει να βγουν σε δημοπρασία τα καταστήματα που στεγάζονται κάτω από το δημαρχιακό κατάστημα.
Συνολικά πρόκειται για 15 καταστήματα τα οποία αλλά έχουν συμπληρωθεί 16 χρόνια από την σύναψη της προηγούμενης μίσθωσης και ορισμένα έχουν συμπληρώσει 30ετία. «Με βάση το νόμο, πρέπει όλα να επαναδημοπρατηθούν» είπε στην εισήγηση του.


Στη συνεδρίαση παρέστησαν 5-6 επαγγελματίες οι οποίοι ζητούσαν το θέμα να αναβληθεί. Προέβαλαν ως επιχείρημα ότι ο δικηγόρος τους δεν μπόρεσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να παραβρεθεί στη συνεδρίαση για να εξηγήσει νομικά για ποιο λόγο το θέμα πρέπει να μετατεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από ηχηρές απουσίες. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μηλίδης προσήλθε στη συνεδρίαση, άλλα αποχώρησε στη συνέχεια, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ΣτέφανοςΦωτιάδης δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, άλλα εκπροσωπήθηκε επαρκώς από τους συνεργάτες του ΒασίλειοΧρυσανθίδη, Αθανάσιο Γάτσιο και Νικόλαο Χουρουζίδη. Ο πρώτος μάλιστα παρουσίασε έγγραφο ότι η παράταση της εκμίσθωσης δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Η δημοτική αρχή αντέτεινε ότι το θέμα ερεύνησε σχολαστικά η νομική Υπηρεσία του Δήμου και με βάση τα έγγραφα και τους νόμους η παράταση της μίσθωσης είναι πειθαρχικό παράπτωμα (παράβαση καθήκοντος).
Το θέμα καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον δημοτικό σύμβουλο που εκπροσωπεί την Διάβαση Πεζών κ. Γιαννακίδη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι απουσίασε και η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 «Θα κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος»

Για το θέμα της εκμίσθωσης τοποθετήθηκε στο «Σ.Θ.» ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Δινάκης. Αναγνώρισε ότι την ώρα της ψηφοφορίας του θέματος απουσίαζε, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε την εισήγηση του αντιδημάρχου Στέλιου Γαλάνη. Υποστήριξε ότι πείστηκε από τα έγγραφα που παρουσίασε η νομική Υπηρεσία του Δήμου, διότι η παράταση της μίσθωσης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: