serreslife

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών υποκαθιστά την κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης υποστηρίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Μιχάλης Τζελέπης, σε ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εσωτερικών.

Ο κ. Τζελέπης κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματικές σχέσεις με το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι.

Ζητάει, επιπλέον, να διευκρινιστούν τα κριτήρια με τα οποία έγινε η ανάθεση της σίτισης των μεταναστών αλλά και η πρόσληψη του προσωπικού του κέντρου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες.

Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ Σερρών ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών», έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών.

Το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον Νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής: Δήμοι, Περιφέρεια και Βουλευτές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

-Μήπως τελικά με τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Κέντρο φιλοξενίας των Μεταναστών διεξήχθη ακριβώς και με τον ίδιο τρόπο ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών; Εν αγνοία της κυβέρνησης και των φορέων του Νομού; Μήπως, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών αντικαθιστά την Κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της Προσφυγικής κρίσης;

-Κάτω από ποιο καθεστώς διεξήχθη ο διαγωνισμός και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες; Ποιος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό; Κοινοποιήθηκε στην Διαφάνεια;

-Με ποιες προϋποθέσεις και με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών;»

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...