serreslife

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γ. Πανούσης, τονίζοντας την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στο εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της ΕΛ.ΑΣ και της συμφιλίωσής της με τους πολίτες...


Σε ανακοίνωσή του, ο Πανούσης παρουσιάζει τους στόχους και τις δράσεις του υπουργείου στα ζητήματα αντιεγκληματικής πολιτικής.

Όπως κάνει ο υπουργός τίθενται πιλοτικά σε λειτουργία τέσσερις κινητές αστυνομικές μονάδες,  στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών.

Παράλληλα έγινε δεκτή η πρόταση προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο για Ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ εστάλησαν ερωτήματα σε πρυτανικές αρχές για τα δικά τους μέτρα περιφρούρησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναμένονται οι εισηγήσεις από τις τρεις Νομικές Σχολές (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής) και από ειδικούς επιστήμονες, σχετικά με την αναγκαιότητα Ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας (ν. 2145/93).

Επίσης, προωθείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην αστυνόμευση σε σχέση με την κακοποίηση των ζώων, καθώς και η επικαιροποίηση της συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Πανούση καταβάλλονται προσπάθειες ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ενίσχυσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Διαβάστε επίσης: