serreslife

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στο δημοτικό κατάστημα Ηράκλειας συνάντηση των μελών της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την Ασφάλεια του Δήμου Ηράκλειας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο Αθηναγόρα Παζαρλή. με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών θεολόγη Τζουμαϊλή   και τον δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη καθώς και την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ηράκλειας κυρία Ευαγγελία Ναλμπάντη. Στην συνάντηση η επιτροπή με την επωνυμία « για μία Ηράκλεια που θα υπάρχει και αύριο» ανέπτυξε διεξοδικά για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του δήμου (ένοπλες ληστείες το τελευταίο διάστημα τους ξυλοδαρμούς καταστηματαρχών και πολιτών, τις επιθέσεις σε ηλικιωμένους και γυναίκες, έλλειψη έμψυχου δυναμικού στο αστυνομικό τμήμα αλλά και έλλειψη οχημάτων, καθώς και την προοπτική της μεταστέγαση αστυνομικού τμήματος σε νέο χώρο αλλά και δημιουργία γραφείου ασφάλειας). Ο Γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Αθηναγόρας Παζαρλής άκουσε με προσοχή ότι του αναφέρθηκε και απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν τα μέλη της επιτροπής και ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

Οι διαβεβαιώσεις- απαντήσεις   που δόθηκαν από τον Υποστράτηγο κ. Παζαρλή, σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στην Ηράκλειας ήταν οι εξής:

 Α. Έχει ενισχυθεί το Α.Τ. Ηράκλειας με έξι αστυνομικούς . Η συνολική δύναμη του Α.Τ. Ηράκλειας είναι αυτή την στιγμή 18 αστυνομικοί ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και άλλο τον επόμενο μήνα σε συνεννόηση με το αστυνομικό διευθυντή Σερρών Θεολόγη Τζουμαϊλη.

 Β. Ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας με καινούργιο όχημα 4×4

Γ. Ανάληψη πρωτοβουλιών για μεταστέγαση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας σε χώρο του Ειρηνοδικείου Ηράκλειας.

Δ. Εξέταση αιτήματος για την δημιουργία γραφείου ασφάλειας

Ε. Συνέχιση καθημερινών περιπολιών στον Δήμο Ηράκλειας από εξειδικευμένες μονάδες (ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ).

Το θέμα της μετεστέγασης του Α.Τ. Ηράκλειας σε νέο χώρο εξετάζεται σε υπηρεσιακό επίπεδο μέσω αλληλογραφίας. Τούτο κρίθηκε επιβεβλημένο διότι το κτήριο που στεγάζεται το σημερινό Αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας είναι πεπαλαιωμένος και η συντήρηση του είναι ασύμφορη και χρονοβόρα για το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν εφησυχάζουμε

Για την ώρα πάντως η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας με πρόσθετη δύναμη, οι καθημερινές και βραδυνές περιπολίες έχουν τονώσει το ηθικό των κατοίκων της Ηράκλειας και της περιοχής. Το μέλος της Επιτροπής που έχει συσταθεί στην Ηράκλεια Δημήτριος Σαπουντζής ανέφερε στο «Σ.Θ.» υπάρχει μία βελτίωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή της Ηράκλειας και ότι έχει αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών. «Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων έχουν περιοριστεί αλλά δεν έχουν εκδημενιστεί. Οι δημότες νοιώθουν περισσότερη ασφάλεια βλέποντας καθημερινά τις περιπολίες της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ» δήλωσε ο Δημήτριος Σαπουντζής. Ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή δεν εφησυχάζει αλλά θα είναι σε εγρήγορση για το θέμα της ασφάλειας. « Για μας το θέμα της ασφάλειας είναι καθημερινή μας άγνοια. Τα μέλη της επιτροπής είναι νέοι άνθρωποι που θέλουν η Ηράκλεια να υπάρχει και αύριο. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια, να αισθάνονται ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία που μπορεί να τους προστατεύσει από την παραβατικότητα που εκδηλώνεται» κατέληξε ο Δημήτριος Σαπουντζής.

Δ.Ν.

Διαβάστε επίσης: