serreslife

Ένας Σερραίος βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Ο λόγος για τον 22χρονο Αλέξανδρο Μασιαλά (Alexander Massialas) που είναι 1ος στη διεθνή κατάταξη στη ξιφασκία-φλερέ, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Παγκόσμιους αγώνες ξιφασκίας της Μόσχας το 2015 και είναι γιος του Γρηγόρη Μασιαλά (Greg Massialas) που ήταν αθλητής ξιφασκίας και είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1984 και το 1988 ενώ τώρα είναι μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας. Μάλιστα η αδελφή του Αλέξανδρου, Σαμπρίνα είναι και αυτή μέλος της Εθνικής ομάδας ξιφασκίας.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς είναι Ελληνικής καταγωγής (με πατέρα Έλληνα και μητέρα από το Ταϊβάν) και όλο το Γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας είναι δημότες Σερρών. Ο νεαρός αθλητής είναι τρισέγγονος του Σωτήρη Μασσαλά, δισέγγονος του Τζώρτζη Μασαλά, εγγονός του Φρίξου Μασαλά και γιος του Γρηγόρη Μασιαλά, όλοι τους Δημότες Σερρών. Ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να γίνει Έλληνας υπήκοος κυρίως, όπως υποστηρίζει ο παππούς του, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...