Το ιστορικό από την επίσκεψη στις Σέρρες το Μάρτιο του 2009
Χατζηγάκης: «Είμαι της σχολής Καραμανλή. Ό,τι λέω θα γίνει και με το παραπάνω…»

Μπορεί να άργησε να φτάσει στις Σέρρες, λόγω καθυστέρησης της πτήσης του αεροπλάνου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σωτήρης Χατζηγάκης...Μπορεί να δημιουργήθηκε ένας εύλογος εκνευρισμός ,ειδικά στις τάξεις των πατατοπαραγωγών που ανέμεναν με αγωνία τον κ. υπουργό για να του εκθέσουν τα δίκαια,κατά γενική ομολογία, αιτήματά τους…¨όλα όμως ξεχάστηκαν, όταν καταφθάνοντας στο ξενοδοχείο PhilipposXenia και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό του, στο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο κατευθύνθηκε προς τους πατατοπαραγωγούς-είχαν έλθει εν πορεία μέσα στη βροχή από τη Νομαρχία και ανέμεναν καρτερικά την άφιξη του κ. Χατζηγάκη-και χαιρετώντας τους έναν έναν έδωσε το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα προς αυτούς: «Το πρόβλημά σας θα επιλυθεί…Δεν είναι μεγάλα τα ποσά που αφορούν την παραγωγή σας …Έγινε μία παράβλεψη και αυτό θα αποκατασταθεί…Το συντομότερο θα ενταχθεί και η αποζημίωση των πατατοπαραγωγών του Νομού Σερρών στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων». Και απευθυνόμενος προς τους πατατοπαραγωγούς υπογράμμισε με νόημα: «Είμαι της σχολής Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ό,τι λέω θα γίνει και με το παραπάνω…».


Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κατά την είσοδό του στο χώρο όπου διεξαγόταν η περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός κ.Σωτήρης Χατζηγάκης δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου. Ο κ. υπουργός απάντησε επί όλων των ερωτημάτων. Αναλυτικά απαντώντας τόνισε:
Για τους πατατοπαραγωγούς
Οι πατατοπαραγωγοί του νομού Σερρών θα περιληφθούν στο πακέτο . Είναι ένα μικρό κομμάτι ,δεν είναι μεγάλο το ποσό , χωρίς να ανεβάσω το γενικό πλαφόν ,θα μπούν οι παραγωγοί του νομού Σερρώνέτσι ώστε να μην υπάρχει παράπονο .
Για τους βαμβακοπαραγωγούς
Οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν πάρει πολλά χρήματα και εκείνοπου μας καταλογίζουν είναι ότι δώσαμε πολλά λεφτά στους βαμβακοπαραγωγούς από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ , το οποίο γενναιόδωρα δίδει η κυβέρνηση Καραμανλή για να αποκαταστήσει τις ζημιές και να δώσει τις αποζημιώσεις που πράγματι υπέστησαν ορισμένες κοινωνικές ομάδες . Το μεγαλύτερο μέρος το παίρνουν οι βαμβακοπαραγωγοί , επομένως περιμένουμε ευχαριστήρια ,όπως και από τους σιταράδες , τους παραγωγούς σιτηρών , τους παραγωγούς καπνού που έχουμε για αυτούς ειδικό πρόγραμμα όπως και για μια σειρά κατηγοριών παραγωγών που ξεπερνούν τα δεκαπέντε .
Για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ
Οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα δοθούν ,ότι είναι νόμιμο θα καταβληθεί ,ότι δεν είναι νόμιμο και είναι παράνομο δεν θα καταβληθεί. Αναφορικά με τις δηλώσεις των Σερραίων αγροτών που δηλώνουνότι δενέκαναν δηλώσεις γιατί έτσι τους είπαν ο κ. Χατζηγάκης τόνισεότιείναι θέμα ΕΛΓΑ και θα το δει ο ΕΛΓΑ.
Για τους κτηνοτρόφους
Έχουν ένα δίκιοκαι ήδη οικοδομούμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα αντιμετωπίσεωςτου κτηνοτροφικού ζητήματος . Τους είπα να μας δώσουν μια προθεσμίαχρόνου , όπως ξέρετε στο πηδάλιο της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είμαι μόλις 70 μέρες . Γνωρίζω το πρόβλημα των κτηνοτρόφων ,να μουν έχουν εμπιστοσύνη , να πάρουμε μια σειρά θεσμικών οικονομικών μέτρων . Αλλάτο κτηνοτροφικό πρόβλημα δεν λύνεται με ψύχουλα , θέλει αναδόμηση όλος ο κλάδος . Προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε και προς τα εκεί αποσκοπούμε . Να κάνουν υπομονή και θα δούμε.
«Είναι δύσκολη περίοδος»
Η κυβέρνηση παίρνει σωστά μέτρα ,όπως παίρνουν όλες οι κυβερνήσεις . Στην Ελλάδα μερικές φορέςπροσπαθούμε να αποδείξουμετο αυτονόητο, είναι δύσκολη περίοδος , που την αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες , με διάφορους τρόπους , με διάφορα μέτρα . Η σημερινή Κυβέρνηση Καραμανλή προσπαθεί με ήπιο τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση ,ώστε να μην την αισθανθεί ο Έλληνας πολίτης .
Για την ΟΝΝΕΔ
Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βρισκόμαστε με παιδιά ,να μιλάμε με νέους , να παίρνουμετα μηνύματα και μάλιστα όπως η νεολαία της ΟΝΕΔ που έχει το πραγματικό επίπεδο που διαπιστώθηκε στην αίθουσα πριν λίγο , για μας είναιπερισσότερο αισιόδοξο.

Η σημερινή πραγματικότητα
Πακέτο Χατζηγάκη: Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις 425 εκατ. ευρώ
Απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η Ελλάδα οπότε υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008 (το γνωστό πακέτο Χατζηγάκη που είχε δοθεί στους αγρότες που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις). Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες εφόσον πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, οι Ελληνες Αγρότες εισέπραξαν τα χρήματα μέσω του ΕΛΓΑ (ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ) ενώ δεν είχαν πληρώσει ασφάλιστρα. Κατά συνέπεια τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον κρατικό προϋολογισμό γεγονός που αποδεικνύει ότι επρόκειτο καθαρά για κρατική στήριξη των ελλήνων αγροτών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 188 επισκέπτες