serreslife

Οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών θα προχωρήσουν σε αντίμετρα μπλοκάροντας όλα τα συνοριακά περάσματα στα σύνορα της χώρας τους με την Ελλάδα, είπε την Τετάρτη ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών.

«Εάν η ελληνική πλευρά δεν βρει, με οποιοδήποτε μορφή, ένα τρόπο να επιλύσει την κρίση έως την Δευτέρα, οι Βούλγαροι μεταφορείς θα ξεκινήσουν αντι-μπλόκα σε όλο το μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων», είπε ο Ιβαίλο Μοσκόφσκι, σύμφωνα με το Reuters.

Τα αντι-μπλόκα θα αφορούν στα φορτηγά και τα μεγάλα οχήματα μεταφοράς αγροτικών προϊόντων.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ
«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που μπαίνει και βγαίνει από τη Βουλγαρία αλλά και αυτά (τα προϊόντα) για τα οποία η Βουλγαρία είναι ενδιάμεση χώρα» είπε o Mirolyub Stolarski, επικεφαλής της ένωσης οδικών μεταφορών. Πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να μπλοκάρουν επίσης και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ για την ελληνική αγροτική παραγωγή.Την περασμένη εβδομάδα οι Βούλγαροι μεταφορείς είχαν προχωρήσει σε μπλοκάρισμα των συνόρων από την πλευρά της Βουλγαρίας ενάντια στα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών στα σύνορα για περισσότερο από ένα μήνα. Η Βουλγαρία έχει ζητήσει από την ΕΕ να προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας καθώς όπως αναφέρουν παραβιάζονται βασικές αρχές της ΕΕ για διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 291 επισκέπτες