serreslife

Σε αγωνιστικό κλίμα ετοιμάζονται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας να κατέβουν στην Αθήνα, με δεκάδες λεωφορεία και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, ενω τα μπλόκα θα παραμείνουν στην θέση τους. Περισσότερα απο 10 λεοφωρεία θα ξεκινήσουν απο Θεσσαλονίκη, πέντε απο Σερρες και περισσότερα απο 15 απο τις άλλες περιοχές.

Και ενω οι αγρότες βρίσκονται καθ οδον για την Αθήνα, με δεκάδες λεωφορεία, μόνο απο Θεσσαλονίκη περίπου 10, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πέλλα με την συμμετοχή περίπου 50 μπλόκων, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να πουν ναι στο διάλογο. Πιστεύουν ότι χωράνε κάποιες αλλαγές και βάση διαλόγου μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ότι είναι να γίνει θα γίνει απο εβδομάδα.
Να δούμε τι γίνεται με τα μπλόκα :
Τα Μάλγαρα θα παραμείνουν ανοιχτά εως το απογευμα της Παρασκευής.
Στη Χαλκηδόνα οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο απο 9 το πρωί έως 6 το βράδυ της Παρασκευής.
Το Δερβένι θα μείνη ανοιχτό , οπως τα πρασινα φανάρια, η αερογε΄φυρα της Θέρμης, το αεροδρομιο και η Κουλούρα.
Το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει 8 το πρωι με 12 το μεσημερι για τα ΙΧ και 1 με 3 το μεσημερι για ολα τα οχηματα. 
Επτα με 10 το πρωι θα κλεισει και το τελωνειο της Δοιράνης
Στα Γιαννιτσά ο δρόμος είναι κλειστός επ αόριστον
Στη Νηδέλη επ αόριστον είναι κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας
Απο Σέρρες έχουν ναυλωθεί 5 λεωφορεία, τρία από το μπλόκο του Προμαχώνα και δυο από την Παλαιοκώμη, ναυλωμένα απο τον Σύλλογο Θεριζοαλωνιστών και Αγροτικούς Συλλόγους, θα ξεκινήσουν το βράδυ της Παρασκευής , ώστε τα ξημερώματα Σαββάτου να βρίσκονται την Αθήνα. Παράλληλα πολλοί Σερραίοι αγρότες θα μεταβούν στην Αθήνα και με τα αυτοκίνητα τους.
Στο μεταξύ όσον αφορά τα μπλόκα . Στον Προμαχώνα , το τελωνείο παραμένει κλειστό απο τις 3 το μεσημερι εως και 11 το πρωι μονο για τα φορτηγα.
Αυτή την ώρα έχει δημιουργηθεί ουρά αρκετών χιλιομέτρων. Για τα ΙΧ το τελωνείο έκλεισε την Πέμπτη για μια ώρα 3 με 4 το μεσημέρι.
Στο μπλόκο των Ν. Κερδυλλίων η Εγνατία οδός παραμένει κλειστεί, ενώ από 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα οι αγρότες θα κλείσουν και τους παράδρομους . Στην Παλαιοκώμη, οι αγρότες θα κλείσουν την παλιά εθνική στο ύψος της Αμφίπολης , 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: