serreslife

Σε… ρόλο «αχυράνθρωπου» ο Β. Αποστόλου
Διστακτικοί κι όχι άδικα, εμφανίζονται οι Σερραίοι αγρότες, όσον αφορά στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Το βράδυ της Παρασκευής 16/10, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση σε ξενοδοχείο των Σερρών, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Η συνάντηση ήταν αποθαρρυντική, μιας και επί της ουσίας, δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις και απαντήσεις, για τα ζητήματα που αποτελούν «καυτή πατάτα» για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο.

Φυσικά, στην «πρώτη γραμμή» είναι το φορολογικό, που όσο και να προσπαθεί να το «τρενάρει» η Κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα πρέπει να το φέρει στη Βουλή.
Η, δε, αφοπλιστική δήλωση- προτροπή του ίδιου του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου πως εν ολίγοις καλά θα κάνουν οι αγρότες και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αγγίζει τα όρια του γραφικού, ενώ ο ίδιος επιβεβαιώνει επί της ουσίας το ρόλο του «αχυράνθρωπου» που φαίνεται να του έχει ανατεθεί. Η μέχρι σήμερα πορεία της Κυβέρνησης έχει αποδείξει πως ο μόνος λόγος που κρατά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, είναι για… τα μάτια του κόσμου, αφού ο Βαγγέλης Αποστόλου ουκ ολίγες φορές βρέθηκε εκτεθειμένος. Τη μια να δηλώνει και να δεσμεύεται στη Βουλή για συγκεκριμένα πράγματα και λίγα λεπτά αργότερα, να «αδειάζεται» από στελέχη της δικής του κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά, οι αγρότες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν δυναμική, με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Κι αυτό ακριβώς είναι που «φρενάρει», τουλάχιστον τους Σερραίους αγρότες και δεν λένε να πάρουν μία απόφαση για κινητοποιήσεις.
Αυτό που αποφασίσθηκε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης, είναι να πραγματοποιηθεί μία πρώτη, προειδοποιητική κινητοποίηση, έξω από το δικαστικό μέγαρο των Σερρών, στις 22 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει μία από τις κρισιμότερες εκδικάσεις υποθέσεων, με κατηγορούμενους αγρότες, για παρακώλυση συγκοινωνιών, σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ομολογουμένως, έδειξαν δείγματα ομοψυχίας, με τη συμμετοχή αρκετών και από όλες τις «πλευρές», στη χθεσινή συγκέντρωση.
Η παροιμία, όμως, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», είναι αυτή που έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, προκειμένου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Έτσι, λοιπόν, περιμένουν να δουν την ανταπόκριση των συναδέλφων τους στις 22 Οκτωβρίου, αν θα είναι αποκαρδιωτική ή ενθαρρυντική και ακολούθως θα πράξουν.

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- www.newx.gr

Φωτογραφίες: Ερα Σερρων

Διαβάστε επίσης: