serreslife

Δεν παίρνουν την επιστροφή του ΦΠΑ, εξαιτίας εμπόρου που δεν πρόσθεσε το φόρο;

Σοκ προκάλεσε σε Σερραίους αγρότες η είδηση που τους ακυρώθηκαν τιμολόγια κι έτσι δεν μπορούν να λάβουν την επιστροφή του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, παραγωγοί των δημοτικών διαμερισμάτων Σκοτούσσας και Καρπερής του νομού Σερρών, ενημερώθηκαν μόλις πρόσφατα, πως η Εφορία έβγαλε άκυρα τα τιμολόγιά τους, για καλαμπόκι που είχαν παραδώσει σε έμπορο, το 2013.
Ο συγκεκριμένος έμπορος, που δεν κατάγεται από τις Σέρρες, είχε συμφωνήσει με τους παραγωγούς για την παραλαβή της παραγωγής τους. Οι παραγωγοί πληρώθηκαν κανονικά από τον έμπορο, μέσω τραπέζης και κατέθεσαν τα παραστατικά- τιμολόγια στην Εφορία, προκειμένου να εισπράξουν την επιστροφή του ΦΠΑ.

Πρόσφατα, όμως, ενημερώθηκαν πως η Εφορία ακύρωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια και οι παραγωγοί έμειναν κυριολεκτικά με το… στόμα ανοιχτό.
Όπως αναφέρουν- καλά πληροφορημένοι κύκλοι- τίθεται το ερώτημα, αν το πρόβλημα προέκυψε από την ενδεχόμενη μη πρόσθεση του ΦΠΑ από τον έμπορο, στα συγκεκριμένα τιμολόγια.
Οι παράμετροι της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι σοβαρές, καθώς πλανάται και το ερώτημα- αγωνία, αν θα «χρεωθούν» τα συγκεκριμένα τιμολόγια ως εικονικά, κάτι που θα έχει ιδιαίτερα δυσάρεστες επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους Σερραίους παραγωγούς.
Φυσικά, προς το παρόν οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ και αναφερόμαστε σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και το ζήτημα είναι πως είναι άγνωστο πότε και κυρίως αν θα λάβουν την επιστροφή.

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- www.newx.gr

Διαβάστε επίσης: