serreslife

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου οι Σερραίοι αγρότες οι οποίοι αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο των Κερδυλλίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δέσμη μέτρων που συνεπάγονται του τρίτου μνημονίου κα προβλέπουν την αύξηση της φορολογίας και στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα ΟΡΦΕΑΣ του Ν. Σκοπού όπου οι παραβρισκόμενοι συζήτησαν αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με τους διοργανωτές ωστόσο να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την περιορισμένη παρουσία αγροτών που δε ξεπερνούσε τα 50 άτομα.

Στο πλευρό των αγροτών αναμένεται να βρεθούν οι κτηνοτρόφοι και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυνε ο Πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Εμμανουήλ Παπά κ. Νίκος Τσουλχάς ο οποίος υπογράμμισε πως η προσεχώς κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα προκειμένου οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα προβλήματα αλλά και τις ενστάσεις του αγροτικού κόσμου. «Είναι ηθική μας υποχρέωση να κατέβουμε σε κινητοποιήσεις για το μέλλον των παιδιών μας διότι στο μέλλον θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε τα χωράφια μας για να ζήσουμε. Πριν από λίγο καιρό έγινε το debate των πολιτικών αρχηγών κανένας τους δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: