serreslife

Εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μαϊου θα λειτουργήσει στο Δήμο Νέας Ζίχνης μίνι- εκθετήριο αγροτικών προϊοντών. Το εκθετήριο κατασκευάζεται σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων πλησίον πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ του Γαζώρου και της Νέας Ζίχνης. Το έργο δημοπρατήθηκε μέσα από πιστώσεις του διασυνοριακού προγράμματος “LOFT”- διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας 2007-2013. Το πρώτο προϊον που θα εκτεθεί στο μίνι-εκθετήριο και αφορά πολλούς παραγωγούς θα είναι το κεράσι. Μοναδικός τόπος κερασιού είναι τα δημοτικά διαμερίσματα Αναστασιάς και Γαζώρου.

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης με τη κατασκευή του εκθετηρίου δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς του Δήμου να εκθέσουν κεράσια και άλλα φρέσκα αγροτικά προϊόντα καθόλη την διάρκεια του έτους στο συγκεκριμένο εκθετήριο. Στο πλαίσιο της προώθησης των αγροτικών προϊόντων ο Δήμος Νέας Ζίχνης συμμετείχε από τις 23-25 Απριλίου στη θεσσαλονίκη και το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» σε εκδήλωση Δικτύου συνεργασίας των Διοργανωτών Τοπικών Εορτών που έχουν σχέση με την τοπική παραγωγή. Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και δικτυώσεων μεταξύ τοπικών παραγωγών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Συμφωνίες για εξαγωγή μελιού

Δεκαπέντε παραγωγοί αγροτικών προϊοντών του Δήμου Νέας Ζίχνης συμμετείχαν στην εκδήλωση. Θετικό είναι ότι κάποιοι παραγωγοί μελιού έκλεισαν συμφωνίες για εξαγωγές σε βαλκανικές χώρες και χώρες του αραβικού κόσμου. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος με την επωνυμία “LOFT” παραγωγοί αγροτικών προϊόντων του Δήμου Νέας Ζίχνης και μέλη του Μικρασιατικού πολιτιστικού συλλόγου Μαυρολόφου θα επισκεφθούν το Νευροκόπι της Βουλγαρίας στις 1 Μαϊου προκειμένου να συμμετέχουν σε τοπικό φεστιβάλ προϊοντών.

Ο Δήμος Νευροκοπίου Βουλγαρίας είναι εταίρος στο διασυνοριακό πρόγραμμα   “LOFT”. Το εν λόγω πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Νέας Ζίχνης ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιουνίου με την «γιορτή Κερασιού» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γάζωρο, τοπικό διαμέρισμα που έχει ταυτιστεί με την παραγωγή του κερασιού.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: