serreslife

Φέτος στην καλλιέργεια τομάτας αναμένεται αύξηση της τάξεως του 20% από πέρσι και εκτιμάται ότι θα φθάσει συνολικά στα 60.000 στρέμματα. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η βιομηχανική τομάτα πάει καλύτερα από άλλες καλλιέργειες και αυτό αναμένεται και φέτος που επιπλέον θα έχει και τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, το 2012 καλλιεργήθηκαν 45.178 στρέμματα βιομηχανικής τομάτας, το 2013 καλλιεργήθηκαν 45.508 στρέμματα και το 2014 καλλιεργήθηκαν 50.980 στρέμμα.

Αντίθετα, όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που παλαιότερα καλλιεργούσαν βιομηχανική τομάτα όπως οι Σέρρες, πλέον η καλλιέργεια περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν από την Ένωση Σερρών πέρσι καλλιεργήθηκαν περίπου 175 στρέμματα (εκτάσεις που δηλώθηκαν στην Ένωση.

Συνολικά οι εκτάσεις δεν ξεπερνούν τα 500 στρ.) ενώ το 2009 η καλλιέργεια κυμαινόταν στα 2.600 στρέμματα. Ωστόσο, στην Βοιωτία όπου δραστηριοποιείται και η εταιρεία Κωπαϊς Α.Β.Ε.Ε (συνάπτει συμβόλαια με τους τοματοπαραγωγούς) η καλλιέργεια διατηρείται σε καλύτερα επίπεδα. Μιλώντας με τον διευθυντή της εταιρείας, κ. Κων/νο Σωτηρόπουλο μας αναφέρει: «στην Βοιωτία φέτος έχουν καλλιεργηθεί 8.600 στρέμματα και η καλλιέργεια παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 12-14 % σε σχέση με πέρσι».

Χρήστος Διαμαντόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης: