serreslife

Σκληρή ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΕΒΖ

Στην πολιτική ηγεσία της χώρας επιρρίπτουν οι τευτλοπαραγωγοί των Σερρών την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Σε ανακοίνωση της ομάδας τευτλοπαραγωγών Σερρών, γίνεται λόγος για τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κλάδος, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τευτλοκαλλιέργεια και φυσικά η βιομηχανία ζάχαρης.
Κυρίως, όμως, οι τευτλοπαραγωγοί του νομού επικεντρώνονται στις ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση, διευρύνοντας μάλιστα τον «κύκλο» σε «πολιτευτές, βουλευτές, υφυπουργούς, υπουργούς, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, πρωθυπουργό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, οι τευτλοπαραγωγοί καλούν τους Σερραίους κυβερνητικούς βουλευτές «να μην συνυπογράψουν στο έγκλημα που διαπράττεται στο νομό μας και να υποβάλουν τη παραίτηση τους στα αρμόδια όργανα».

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, αναφέρει:
«Εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε με κάθε μέσο να αναδείξουμε τα προβλήματα που ταλάνιζαν και συνεχίζουν ακόμη, την Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Ενημερώσαμε τους πάντες ότι στο τιμόνι της βιομηχανίας βρίσκονται άνθρωποι που μοναδικό σκοπό είχαν την απαξίωση της τευτλοκαλλιέργειας που θα επέφερε αυτόματα και το κλείσιμο του εργοστάσιου. Δυστυχώς σε ότι προβλέψαμε, επαληθευτήκαμε στο ακέραιο και σήμερα που γράφουμε το δελτίο τύπου αυτό, τα εργοστάσια των Σερρών και της Ορεστιάδας βρίσκονται υπό αναστολή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του διοικητικού συμβούλιου της Ε.Β.Ζ.
Πολιτευτές, βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί, αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, πρωθυπουργός, όλοι τους ήταν ενήμεροι για τη κατάσταση που είχε επέλθει η Ε.Β,Ζ. αλλά κανείς δεν είχε το σθένος να ασχοληθεί σοβαρά με τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη αγροτική βιομηχανία της χώρας. Φαίνεται πως το αναπτυξιακό μοντέλο της συγκυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ οριοθετείται χωροταξικά στα όρια μεταξύ Αττικής και Μεσσηνίας διότι αδυνατούμε να πιστέψουμε πως ότι εάν η βιομηχανία αυτή βρισκόταν στη Καλαμάτα θα είχε την ίδια τύχη με αυτή που έχει τώρα.
Ήρθε η ώρα πλέον να απευθυνθούμε και στους πολίτες του ν. Σερρών και να τους πούμε ότι από το κλείσιμο του εργοστασίου στις Σέρρες περίπου 40.000.000 ευρώ θα εξανεμιστούν από το νόμο μας, εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν και το εισόδημα των αγροτών θα συρρικνωθεί σε δραματικά επίπεδα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί θέλουμε το μέλλον των παιδιών μας να είναι καλύτερο από το δικό μας, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και κ. Βενιζέλος είναι πλέον ανεπιθύμητοι από τον αγροτικό κόσμο του νομού μας.
Καλούμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης του νομού μας, έστω και την ύστατη στιγμή να μην συνυπογράψουν στο έγκλημα που διαπράπεται στο νομό μας και να υποβάλουν τη παραίτηση τους στα αρμόδια όργανα, έτσι ώστε να γίνουν οι πραγματικοί εκφραστές του λαού στη βουλή. Ειδάλλως είμαστε αναγκασμένοι να άρουμε εμείς την εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπα τους και να τους απομακρύνουμε το συντομότερο δυνατό από τα έδρανα του κοινοβουλίου».

Διαβάστε επίσης: