Στην Ελλάδα κατεύφθασαν από τη μακρινή Αργεντινή μόλις 6 φιάλες από το φημισμένο κρασί Dona Silvina Torrontes και το πρώτο από αυτά ανοίχθηκε πριν από λίγες μέρες στο Kennedy.

Οι άνθρωποι του Kennedy έχουν εισχωρήσει βαθιά στα οινικά μονοπάτια, δοκιμάζοντας και επιλέγοντας τα πιο σπάνια και εκλεκτά κρασιά!!!

Τα κρασιά Dona Silvina μας έρχονται, όπως προείπαμε από την Αργεντινή, όμως αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι πρόκειται για ένα οινοποιείο ελληνικής καταγωγής!

Στην περιοχή του Lujan de Cujo, όπου παράγονται τα καλύτερα Malbec της Αργεντινής, εγκαταστάθηκε ο Κωνσταντίνος Κροντηράς και η σύζυγός του, Silvina Macipe Krontiras, λάτρεις του καλού κρασιού και της Αργεντινής και δημιούργησαν ένα μοναδικό οινοποιείο, με εντελώς σύγχρονο οικολογικό εξοπλισμό και μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές συνολικής δυναμικότητας 180.000 λίτρων. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που στη Μεντόζα ένα ιδιόκτητο πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο οινοποιεί τα δικά του βιοδυναμικά σταφύλια.

Τα σταφύλια προέρχονται από δύο αμπελώνες, που διαθέτουν βιολογική και βιοδυναμική πιστοποίηση. Στην περιοχή του Maipu όπου δροσερές νύχτες και ζεστές ημέρες δημιουργούν ένα μικροκλίμα ιδανικό για κρασιά με έντονο χρώμα και αρώματα, 18 εκτάρια φυτεύτηκαν το 2005 με τις ποικιλίες Malbec, Petit Verdot, Chardonnay και Aglianico.

Ταυτόχρονα, στις όχθες του ποταμού Mendoza στην περιοχή του Perdriel που είναι ξακουστή για τα παλιά αμπέλια της, αγοράστηκε ένας αμπελώνας – μνημείο, τα σταφύλια του οποίου οινοποιούνται αποκλειστικά για το διεθνώς βραβευμένο Dona Silvina Reserva Malbec που είναι το κορυφαίο κρασί του οινοποιείου.

Πως, λοιπόν, να μην είμαστε υπερήφανοι που μια από τις πρώτες φιάλες που κατέφθασαν στην Ελλάδα ανοίχθηκε στο δικό μας Kennedy;

Ρίξτε μια ματιά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Kennedy που ακολουθεί και επιλέξτε την ημέρα ή τις ημέρες που θα απολαύσετε αυτό που κάναμε και εμείς πριν λίγες ημέρες...

Διαβάστε επίσης: